Sigma Recruit · Publicerad 23 dec 2020

Vill du vara med på vår resa att bli det mest hållbara företaget i energibranschen. Är du en person med förmåga att se de viktiga detaljerna i organisationen utan att tappa helhetsbilden? Vill du utveckla dina kunskaper inom ekonomi, HR, IT och ledning och samtidigt ha ett givande och roligt jobb? Då har du hittat rätt. Sök rollen som CFO på Falbygdens Energi redan idag.

Välkommen med din ansökan.

Din vardag

Som CFO på Falbygdens Energi har du det övergripande ansvaret för företagets ekonomi, IT, HR och Inköp. Du arbetar tillsammans med sex härliga medarbetare i ljusa och trivsamma lokaler. Uppdraget innebär arbete på såväl strategisk som operativ nivå och du ingår i företagets ledningsgrupp. Du arbetar verksamhetsnära med redovisningsfrågor, budget samt uppföljning och analys av företagets ekonomiska läge. Detta görs i god dialog med affärsområdeschefer och medarbetare på ekonomifunktionen.

Rollen innefattar också att aktivt delta i ledningen av företaget inklusive affärsutveckling på strategisk nivå och målstyrning av verksamheten mot övergripande mål och nyckeltal. Du bistår VD med ekonomisk rapportering och underlag till styrelse och ägare.

Du ansvarar för att
  • Säkerställa att myndighetsrapportering, deklarationer, redovisning och årsredovisning, analyser, statistik och uppföljning av nyckeltal genomförs och rapporteras på ett korrekt och professionellt sätt.
  • Ta fram ekonomiska underlag till VD, ledningsgrupp och styrelse.
  • Budgetera för den egna avdelningen samt driva budgetprocessen för företaget.
  • Skapa och upprätthålla goda kontakter med intressenter som t ex revisorer, myndigheter, branschråd.
Vem är du?

Vi söker efter en positiv och engagerad CFO. För att passa i den här rollen anser vi att du behöver vara trygg och stabil i ditt ledarskap, ha god självkännedom, gott omdöme och hög integritet. Vi tror också att du har en god förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet i de sammanhang där du deltar. Du är en coachande ledare som gärna delegerar uppgifter till självständiga och kompetenta medarbetare.

Du har flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning vilket inkluderar personal, ekonomi- och verksamhetsansvar. Utöver det är det en fördel om du har ett stort intresse för HR och IT-frågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rapportering till ägare och styrelse.

Vi ser att du har
  • högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi.
  • flerårig chefs- och ledarerfarenhet med goda resultat.
* flera års erfarenhet av ett ekonomiskt helhetsansvar.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga