Lärarförbundet · Publicerad 10 jan

Nu söker vi en ombudsman till regionkontoret i Falun

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade fråga. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integrationen. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som ombudsman innebär att du arbetar med rekrytering och organisering av nya medlemmar, arbetsmiljö, arbetsrätt och är Lärarförbundets ansikte utåt i alla de forum du agerar i. Med ett utvecklingsinriktat och konsultativt förhållningssätt bidrar du till att Lärarförbundet blir en ännu mer attraktiv och rekryterande organisation. I dina ansvarsområden ingår bland annat att arbeta med styrelseutveckling vilket betyder att du ger stöd åt avdelningsstyrelser i deras ledaruppdrag och verksamhet genom bland annat utbildning. Lärarförbundet bedriver ett arbetsplatsnära arbete och du kommer på olika sätt bidra till att det utvecklas. I din roll rapporterar du till verksamhetschefen.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du ha
  • god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
  • intresse av att rekrytera nya medlemmar
  • kunskap om lagstiftning och tillämpning inom arbetsmiljö och arbetsrätt
  • kunskap om förhandlingsarbete och att handlägga enskilda medlemsärenden
  • vana av självständigt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod
  • IT-vana samt vara orienterad inom sociala medier
  • körkort och vara beredd att resa inom tjänsten
Ett krav är att ha minst tre års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har en bakgrund som fackligt förtroendevald eller lärare. Vi tror att du är nyfiken, har analytisk förmåga och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Det är meriterande om du har vana att coacha och aktivera andra och om du har erfarenhet från förändringsarbete. Det är även meriterande med andra språk än svenska och engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är i en spännande utveckling. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension, och vi kan erbjuda dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Vi eftersträvar mångfald och att spegla våra medlemmar och förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. 2016 tilldelades Lärarförbundet Guldnappen, ett pris för bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst. Tjänstgöringsort är Falun.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga