ACR Aviation Capacity Resources AB · Publicerad 15 feb

Är du lättlärd, tekniskt intresserad, duktig på att hålla huvudet kallt i stressade situationer och har en gymnasieexamen? Då kanske en utbildning till att bli AFIS tjänsteman är något för dig!

Vad gör en AFIS tjänsteman?
En AFIS-tjänsteman utför flyginformationsinformationstjänst för flygtrafiken vid en flygplats och har sin arbetsplats i flygplatsens torn.

Den person vi söker kommer att genomgå en betald utbildning i 10 veckor vid flygtrafikledningsskolan i Arvidsjaur och Skellefteå med en månadslön på 19.950 kr. Därefter följer en lokal behörighetsutbildning vid Gällivare flygplats som pågår under ca 5 månader till dess att du erhåller slutgiltig behörighet.

Vem är du?
Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Viktiga egenskaper för tjänsten är att vara anpassningsbar, ansvarstagande och självsäker då jobbet kräver att du har en god känsla för att fatta egna beslut!

Ovannämnda egenskaper kommer testas för utvärdering för att vi skall kunna erbjuda utbildningsplats till den som anses vara mest lämpade för yrket.

Vad händer efter utbildningen?
Efter godkänd utbildning börjar du som praktikant i Gällivare. Praktikperioden är betald med en lön på 21 500 kr och praktiklängden varierar och är i de flesta fall mellan 4–6 månader.

Den som framgångsrikt genomgår utbildning och praktik erbjuds anställning som AFIS-tjänsteman hos ACR i Gällivare. Det innebär en tillsvidareanställning med fast månadslön och tillhörande ersättningar för obekväm arbetstid, helgtillägg m.m. Ingångslönen är på 26 600 kr.

Vad krävs av dig?
Grundläggande krav för att söka till utbildningen är genomförd gymnasieutbildning med goda resultat i matematik, svenska och engelska.

Du måste vara fullt frisk och före utbildningens start måste du ha genomgått och erhållit medicinskt intyg. Där ingår bland annat att du ska ha normal hörsel och normalt färgseende. Meriterande är körkort B. Utbildningen kommer att ske under förutsättning att inte redan är utbildad AFIS-tjänsteman.

Före anställning kommer säkerhetskontroll med registerutdrag att genomföras och slumpvisa drogtester kan komma att göras.

Hur går processen till?
Steg ett innebär att du söker tjänsten och får en testlänk skickad till dig. Du bör därefter utföra testerna innan deadline för testerna vilket är 13 mars. Ser vi att du möter kraven kommer du att bli kallad till nästa steg i processen.

Är du intresserad av utbildningen? Ansök redan idag, dock senast den 10 mars 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV, personligt brev samt gymnasiebetyg. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Anna de Verdier, tel. 070-33 66 456.

Välkommen med din ansökan!

Observera att du vid inskickad ansökan kommer du få en testlänk skickad till dig där vi ber dig följa instruktionerna i mailet och utföra testerna senast 13 mars för att vara aktuell i processen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
ACR Aviation Capacity Resources AB är Sveriges och Europas första privata bolag som erbjuder flygtrafikledningstjänster. ACR ansvarar för den lokala flygtrafikledningen vid 15 svenska flygplatser. ACR:s affärsidé är att driva flygtrafikledningstjänster med högsta säkerhet och kringliggande verksamheter på ett kostnadseffektivt och rationellt sätt. ACR arbetar nära kunderna och vi hjälper flygplatser att blomstra.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga