Academic Work · Publicerad 3 nov 2021

Vill du arbeta med konstruktion inom processnära IT hos en av de största elanläggningarna i Sverige? För dig med bakgrund inom el, automation eller telekommunikation finns nu chansen att vara med och ansvara för utvecklingen av Forsmarks anläggningar. Vi arbetar med löpande urval i denna rekryteringsprocess vilket innebär att du som är snabb att söka ökar dina chanser att få komma på intervju. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Kärnkraften står i snitt för 40 procent av svensk elproduktion och på Forsmark uppgår den normalt till cirka 75 GWh dagligen. Reaktorerna har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion. I denna roll kommer du att tillhöra avdelningen för processnära data/IT, som ansvarar för larm- och telekommunikation

Du erbjuds
 • Ett viktigt och långsiktigt uppdrag där du får vara med och bidra till att fortsätta säkerställa en säker och stabil elproduktion
 • Fokus på din utveckling med stöttning från din mentor från Forsmark samt coaching av din konsultchef på Academic Work
 • Få ta plats i en grupp med erfarna kollegor som kommer kunna lära dig arbetsuppgifterna på plats
Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med konstruktion inom exempelvis tillträdesskydd, telekom och brandlarm. Du har en bred konstruktörsroll vilket innebär att du arbetar på både detalj- och systemnivå.

Du kommer till exempel att
 • Ta fram tekniska specifikationer som ingår i projektering och projekt kopplat till förnyelse av anläggningen
 • Agera tekniskt stöd mot montage-, drift- och underhållsavdelningen
 • Programmera och konfigurera systemen
Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet inom el, automation eller telekommunikation
 • Har goda kunskaper i svenska och grundläggande kunskaper i engelska, då det krävs i kommunikation och dokumentation
Det är av stor vikt för oss hur du är som person. Vi söker dig som är en driven problemlösare som inte är rädd för att ta kontakt med dina kollegor för att kunna driva ditt arbete framåt. I rollen kommer du att ha mycket kontakt med andra, varav det är viktigt att du gillar att samarbeta.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.
 • Start: Januari/februari 2022
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Forsmark. De som arbetar på Forsmark bor till stor del i närliggande kommuner, alternativt pendlar från Gävle eller Uppsala.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Forsmarks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda. De ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad, med en arbetsplats vackert belägen längs Roslagskusten.

Läs mer om Forsmark här eller kolla in Vattenfalls sociala medier:
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga