Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering · Publicerad 29 okt 2019

-du utvecklar ekonomiprocessen och leder våra svenska enheters ekonomifunktion
Du ansvarar för ekonomisk uppföljning och rapportering för bolagets enheter som består av en produktionsanläggning i Bjuv, installationsverksamhet med lokalkontor på ett antal orter, säljbolag i Malaysia och på Cypern samt ett nybyggt huvudkontor i Gävle.Du tar helhetsansvaret och konsoliderar månatligt resultat, bedriver likviditets- och kassaflödesanalyser och upprättar prognoser. Fokus för avdelningen den närmaste tiden kommer att vara att ta fram och implementera gemensamma arbetssätt, system och rutiner. Du får personalansvar för fem medarbetare inom ekonomi och lön, vilka är verksamma på flera orter varför distansledarskap blir aktuellt och du kommer att behöva vara insatt i avdelningens operativa processer och rutiner. Du rapporterar till VD men har även en kontinuerlig kontakt med ägarkoncernens CFO, till vilken du månatligen tillhandahåller det koncerngemensamma rapportpaketet och analyser. Du ingår i Höganäs Borgestad svenska ledningsgrupp i vilken du bidrar med idéer till hur bolaget kan utvecklas. I tjänsten ges stort utrymme till dig som är nyfiken och initiativrik att ta plats och vara med och leda och driva bolaget framåt. Din bakgrund

Du är civilekonom eller motsvarande och har tidigare erfarenhet från en bred roll som ekonomiansvarig vid ett mindre eller medelstort bolag inom tillverkningsindustrin. Goda kunskaper i koncernredovisning är meriterande. Utöver att du är en skicklig ekonom har du tidigare erfarenhet från förändringsarbete och trivs med att leda andra. Dina datakunskaper är mycket goda och din engelska är bra i tal och skrift. Som person är det framför allt viktigt att du har ett starkt eget driv, bidrar till affärsnyttan och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Höganäs Borgestad utvecklar, tillverkar och levererar eldfasta produkter, installationer, högtemperaturlösningar och design för olika industrisegment. Idag är Höganäs Borgestad en ledande leverantör på den eldfasta marknaden i Norden och koncernen har en global närvaro inom ett antal utvalda applikationsområden som t.ex. stål, cement, aluminium, petrokemi, papper och massa m.fl. Koncernen omsätter ca 950 MSEK och är i stark tillväxt. "Setting new standards" är en del av vår vision och handlar om strävan efter att bli bättre och hitta nya sätt att lösa dagens och morgondagens utmaningar.
Läs mer: www.hoganasborgestad.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 nov 2019
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga