Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering · Publicerad 24 juni 2020

- en utvecklingsorienterad ekonom med helhetssyn och samhällsintresse

Som ett led i ett nära samarbete mellan räddningstjänsterna i närregionerna har Gästrike och Dala Mitt räddningstjänster valt att organisera sin ekonomifunktion under en gemensam ledning. Rollen ingår i båda förbundsledningar, har förbundsdirektören i Gävle som chef och placeringsort Gävle. Som ekonomichef ansvarar du för ekonomiavdelningens verksamhet, personal och arbetsmiljö som omfattar personalansvar för två medarbetare i Gävle och en i Dala Mitt i Falun.

Din uppgift blir utifrån beslutade mål och planer vidareutveckla och samordna ekonomiavdelningens arbete och agera föredragande i direktionerna i nära samarbete med förbundsdirektörerna. För att förtroendevalda och förbundets chefer ska få bästa möjliga stöd och beslutsunderlag i ekonomiska frågor driver du funktionens arbete mot en gemensam ekonomihantering inklusive systemstruktur och rapportpaket för uppföljning. Genom att förenkla och automatisera processer skapar ni utrymme för analys och uppföljning av kostnader och frigör tid till kompetensutveckling inom ekonomi vid förbunden. Bokslutsarbetet bedrivs utifrån tertial då en mer genomgående uppföljning presenteras för direktionen.

Din bakgrund

Du är civilekonom eller motsvarande med mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete där du tagit helhetsansvar. Du är en yrkesskicklig ekonom som söker vidare möjlighet att bidra med din kompetens i en ny verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av att digitalisera och effektivisera processer och rutiner både operativt och strategiskt och besitter god kunskap i komplexa ekonomisystem/affärssystem. Som person är du strategisk och analytisk med förmåga att fokusera på helheten. Du har en god samarbetsförmåga, kan skapa förtroendefulla relationer och trivs med många olika kontaktytor. Du har mycket god förmåga att uttryck dig i tal och skrift och kan förklara komplexa sammanhang på ett pedagogiskt sätt.

Välkommen att visa intresse för att vara med och optimera möjligheterna för våra räddningstjänster i regionen!
En bonus är att du får gå till jobbet och göra skillnad för samhället varje dag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Gästrike Räddningstjänst och Räddningstjänsten Dala Mitt är kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten i medlemskommunerna: Gävle, Sandviken, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby samt Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika och Säter.
Gästrike Räddningstjänst har 252 medarbetare och Räddningstjänsten Dala Mitt har omkring 420 anställda med resurser på heltidsstationer, räddningsstationer i beredskap samt brandvärn.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 aug 2020
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga