Trafikverket · Publicerad 27 juni

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för övervakning och incidenthantering på Trafikverkets it-infrastruktur och it-system. Du utför felsökning och felavhjälpning av servrar, applikationer, hårdvara och operativsystem. I tjänsten ingår även it-support och incidentledning utanför kontorstid.

Du kommunicerar med Trafikverkets verksamheter, tekniska specialister och externa kunder. Som drifttekniker it kommer du verka för att säkerställa hög tillgänglighet i vår it-infrastruktur och bidra till hög tillgänglighet i transportsystemet.

Arbete på SOC (Service Operations Centre) bedrivs 24/7/365, vilket innebär arbete även på kvällar, nätter och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning med inriktning mot teknik/IT samt att du har läst kurser inom IT på högskolenivå eller motsvarande utbildning inkl. erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har kunskaper och erfarenheter inom något eller några av följande områden: it-övervakning, it-drift, it-infrastruktur, incidenthantering, ärendehantering och ITIL.
  • Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av arbete med Trafikverkets IT-miljöer.
Som person är du engagerad och har god förmåga att kommunicera med andra. Du är noggrann, stresstålig och har förmågan att fatta beslut även under pressade förhållanden. Då tjänsten innebär skiftgående är det viktigt att du klarar av att arbeta oregelbundna arbetstider.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-13

Upplysningar

SACO Kjell Israelsson
0101257225

Drift/Kommunikation Sven-Gunnar Billman
0101257255

ST John-Åke Halldén
0101231409

Rekryterande chef Erik Larsson
0101244450
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 aug
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga