Trafikverket · Publicerad 14 jan

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som drifttekniker kommer du att arbeta med övervakning och incidenthantering på Trafikverkets tele/ data- och transmissionsnät samt ta emot felanmälningar från kunder och verksamhet. Du kommer att ha ansvar för avancerad felanalys och hålla interna och externa kunder uppdaterade under hela felavhjälpningsprocessen. Tjänsten innebär skiftarbete då verksamheten bedrivs året om, 24/7.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teoretisk gymnasieutbildning om minst 3 år kompletterad med påbyggnadsutbildning av enstaka ämnen inom IT på högskolenivå
  • har arbetslivserfarenhet inom relevant område
  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av optokabel, transmission (PDH, SDH, WDM), IP-nät, GSM, IP-telefoni, trådlösa nätverk, konfiguration av routrar, switchar, brandväggar och nätverkssäkerhet
  • har erfarenhet av arbete i enlighet med ITIL
Som person
  • har du hög problemlösningsförmåga och en god förmåga att prioritera och fatta beslut även under mer pressade förhållanden. Du är noggrann och ansvarstagande och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-28

Upplysningar

Rekryterande chef Sam Sjöblom
0101235040

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 jan
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2