Trafikverket · Publicerad 5 dec

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Inköpare kommer du att vara en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. Du arbetar med operativt inköp, är en del av ett inköpsteam samt stödjer kvalificerad inköpare med inköpsadministration. Du arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning och genomför enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. För rätt person finns möjligheten att efter en tid axla rollen som kvalificerad inköpare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan bedömas likvärdig.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Det är meriterande om du
  • har kunskap inom LOU/LUF.
  • har några års erfarenhet av offentlig upphandling/inköp alternativt erfarenhet från inköpsarbete i privat sektor.
  • har erfarenhet av arbete med infrastrukturprojekt och entreprenadjuridik.
  • har erfarenhet av att arbeta med inköpssystem.
För att lyckas i rollen som Inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-02

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Persson
0101233743

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Cederbjörk
0101235459

ST Ami Åreng
0101258002
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 jan
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga