Trafikverket · Publicerad Igår 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Projektingenjörer, 2st

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör fungerar du som ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda och styra projektet i hela processen. Du är insatt i kontraktsinnehållet för aktuella konsultuppdrag samt entreprenader, ser till att planerings- och projekteringsprocessen följs, anpassas efter uppdraget och genomförs enligt de regler och bestämmelser som finns. Det innebär bland annat att du medverkar i tidsplanering, projektuppföljning, ekonomiuppföljning, kvalitetsstyrning, riskhantering, projekteringsmöten, byggmöten och samrådsmöten. Projekten kan vara både väg- och banprojekt.

Tanken med projektingenjörstjänsten är att du ska ha möjligheten att styra och leda mindre projekt och på sikt växa in i rollen som projektledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk eller annan lämplig inriktning, minst 180hp eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har goda kunskaper i Officepaketet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från konsult- och/eller anläggningsbranschen, samt erfarenhet av att ha arbetat i MS Project, projektledningssystem som exempelvis C7, projektportaler som till exempel PPi samt system för ritningar och tekniska beskrivningar såsom Chaos. Det är också meriterande om du har erfarenhet av Agresso och arbete med elektronisk fakturahantering.

Som person har du förmågan att leda och styra, du är strategisk, självgående, och har en god problemlösningsförmåga. Vidare är du bra på att planera och du trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter parallellt. Du har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer med enskilda individer och/eller grupper samtidigt som du är affärsmässig.

Du måste ha körkort för personbil.

Vi kommer i denna rekrytering tillämpa urvalstester

Rekryteringsprocessen planeras tidsmässigt enligt nedan:
  • Efter sista ansökningsdag så kommer ett första urval att ske. Urvalet innebär att de som uppfyller grundkraven får genomföra urvalstester. Om du går vidare till urvalstester så kontaktas du via mail under vecka 41-42.
  • Om du blir aktuell för intervju efter andra urvalet så sker dessa preliminärt i Gävle vecka 43-44.
OBS! Vi använder mail för att göra utskick och kallelser. Så det är viktigt att du kontrollerar din mail ofta under denna tid.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-12

Upplysningar

Enhetschef Keith Bergström
010-123 7375

ST Airi Larsson
010-123 6243

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

SEKO Magnus Holmström
010-123 9888
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 okt
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga