Trafikverket · Publicerad Igår 15:06

Arbetsuppgifter
Trafikverket Investering söker ett flertal projektledare till distriktets många pågående och kommande projekt. Vi har många typer av väg- och järnvägsprojekt med varierande komplexitet. De olika skedena i ett projekt gör att olika kompetenser behövs, då projekten sträcker sig från tidig planering till färdig infrastruktur. Därför söker vi just nu dig med lång erfarenhet men även dig som är lite mer junior inom projektledning. Med den bredd av projekt som finns på Trafikverket Investering kan vi anpassa rollen så att just du får rätt utmaning!

Tycker du om problemlösning och att arbeta med människor? Då kan vi utmana dig med något eller några av följande spännande projekt
 • planera och bygga gång- och cykelvägar
 • bygga nya mötesstationer
 • rusta upp järnvägsspår och kontaktledningar
 • planera och bygga vägar
 • öka trafiksäkerheten med mitträcken
 • trafiksäkra plankorsningar mellan järnväg och väg
Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. Du leder ett team ihop med projektingenjör och specialister som tillsammans med dig driver projektet framåt.

En viktig del i arbetet är samarbetet med ditt team och beställare, liksom med konsulter och entreprenörer. Som projektledare kommunicerar du även med exempelvis myndigheter, kommuner och allmänhet. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsulter och entreprenörer. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och ser till att kraven uppfylls.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som projektledare drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och tillsammans med andra driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Vi söker dig som
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • har körkort för personbil.
 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har erfarenhet av att vara projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande.
Det är meriterande om du
 • har projekterfarenhet inom samhällsbyggnad exempelvis gatu-, väg- eller järnvägsprojekt.
Intervjuort/Placeringsort: Gävle

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekryterimg.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Niklas Heneryd
0101231750

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 okt 2019
Ort
Gävle
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga