Vy Tåg AB · Publicerad 21 maj 2020

- Säkerhetsfrågor, Ledarskap och Helhetsansvar -

"Du söker en roll med stort ansvar. Du vill in i ett företag som växer och du vill ingå i ledningsgruppen"

Vår nuvarande Säkerhetschef kommer att gå över till nya arbetsuppgifter och vi söker en efterträdare till, som vi ser det, en av de viktigaste rollerna inom hela bolaget.

Ditt övergripande ansvar i rollen blir att säkerställa optimal säkerhet genom en helhetlig styrning, koordinering och utveckling av säkerhetsarbetet inom hela vår verksamhet i Sverige.

Arbetsinnehåll:
 • Leda en grupp säkerhetshandläggare och utföra ledarskap med utgångspunkt i vår ledarplattform.
 • Upprätthålla handlingsplaner, kostnadseffektiva och välfungerande styrningssystem och arbetsprocesser för säkerhetsarbetet inom bolaget.
 • Ansvara för bolagets kompetens gällande säkerhet.
 • Ansvara för uppdaterad översikt över lagar och föreskrifter som måste beaktas för att upprätthålla licens och säkerhetscertifikat.
 • Säkerställa att verksamheten drivs i överensstämmelse med järnvägslagen och tillhörande föreskrifter och utge dokument som ingår i säkerhetsstyrningen.
 • Representera och koordinera vårt arbete som järnvägsföretag på övergripande nivå gentemot Transportstyrelsen, Statens Haverikommission, Trafikverket och andra företag inom branschen med hänsyn till säkerhet.
 • Revision och uppföljning av säkerhetsfunktioner inom företaget och hos underleverantörer.
 • Säkerställa att bolaget omfamnar EU:s regelverk kopplat till säkerhet.
 • Kontrollera säkerhetsarbetet inom respektive affärsområde.
 • Bidra i arbetet med att införa ett nytt verksamhetsledningssystem.
 • Utveckla samarbetet med det norska moderbolaget gällande säkerhetsfrågor.
Som Säkerhetschef ingår du i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Du är en trygg och metodisk person som har en bra förmåga att ligga steget före och att hantera stress och kritiska situationer. Du trivs i en roll där du får ett helhetsansvar och där du har många kontaktytor både internt och externt. Du är också skicklig på att både förankra och följa upp dina beslut och att skapa ett gott samarbetsklimat både internt och med externa partners.

Vi ser helst att du har erfarenhet från säkerhetsarbete inom Transportbranschen som Trafiksäkerhetschef, Säkerhetschef, Trafikhandläggare, Trafikchef, Affärschef eller liknande. Även du som har erfarenhet från säkerhetsarbete från andra branscher med höga säkerhetskrav kan vara aktuell för rollen.

Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Gävle men för rätt person är vi öppna för att hitta flexibla distanslösningar beroende på bostadsort. I tjänsten ingår resor både inom Sverige och i vissa fall även till Norge.

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Varmt välkommen med din ansökan, med personligt brev och cv, snarast via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14085). För frågor kring rollen och vårt bolag kontakta Mats Wärnling, ansvarig konsult på Mercuri Urval, på tel 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enklare att resa kollektivt från dörr till dörr.

Vy Tåg är dotterbolaget som agerar på den svenska järnvägsmarknaden. Omsättningen är cirka 1 000 miljoner kronor, vi har omkring 700 anställda och fem trafikuppdrag: Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik, Krösatågen och från december 2020 även nattågstrafiken på övre Norrland. Dessutom har vi egen helgtrafik Karlstad-Oslo och kör snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med vår ägare. För mer information se www.vy.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 juni 2020
Ort
Gävle
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga