APM Terminals · Publicerad 3 feb

Nu söker vi en självgående Accounting Manager till APM Terminals. Tjänsten innebär att leda arbetet inom redovisning, såväl rutiner som system - samt samordna processer inom organisationen. Här kommer du få möjligheten att arbeta brett med redovisningsorienterade frågor, i en dynamisk företagsmiljö. Du rapporterar till CFO och placeringen är i Göteborgs hamn.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I rollen som Accounting Manager kommer du arbeta med helheten inom redovisning samt ansvara för bokslutsprocessen i nära samarbete med övriga i ekonomiteamet. Du kommer med andra ord ansvara för den löpande redovisningen och ansvara för månads- och årsbokslut, inkluderat årsredovisning. Du kommer också förbättra existerande rutiner och processer inom ekonomiavdelningen samt vara huvudkontakt med revisorer och myndigheter. Dina medarbetare finns stationerade både i Sverige samt i Indien.

Vem söker vi?

Du har flera års erfarenhet från redovisning och är van att arbeta med bokslut. Du drivs av att utveckla rutiner och processer för att finna effektiviseringar. Vidare är du prestigelös, flexibel och är bra på att prioritera och hålla deadlines. Då arbetet innebär mycket kontakt med både interna och externa kontakter är det viktigt med god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vi ser att du är civilekonom eller motsvarande med tre till fem års erfarenhet av arbete med redovisning, ¬¬gärna i en internationell företagsmiljö. Som person är du är engagerad och utåtriktad och tycker om att erbjuda din omgivning god service. Du är strukturerad, pålitlig och trivs att samarbeta i ett team samtidigt som du har förmågan att driva ditt arbete självständigt. Vi ser också att du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.
För att lyckas i rollen som Accounting Manager på APM Terminals är du en självgående person som gillar att ta ansvar för ditt arbete och samarbeta med andra. Du är noggrann, ansvarstagande och är van att fatta beslut. Du har en förmåga att se detaljer likväl som att höja blicken och du har en god analytisk förmåga. Det är viktigt att du har ambition och framåtanda där du eftersträvar en hög standard på ditt arbete samt att du är serviceinriktad. Vidare har du en naturlig förmåga att snabbt skapa ett kontaktnät som passar rollen. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Du har troligtvis arbetat med liknande uppgifter ett antal år, men känner att du nu vill ta nästa steg i din karriär och gärna vill utvecklas i en ny miljö med nya utmaningar

Organisation:

At APM Terminals, we are a team of over 20,000 employees spread across more than 60 countries united by a passion to provide our expertise in port operations and container management services. By providing the expertise and port infrastructure essential to world trade, we actively support the advancement of the societies around us, enabling local economies to unlock their potential and build an even stronger global community. Working with a team of talented professionals you will get a chance to experience different cultures and make friends all over the world. You'll find a culturally diverse, stimulating environment at any of our offices, terminals or depots. When you join APM Terminals, the world is your workplace. APM Terminals is an independent business unit within the Danish Maersk Group - a Global Fortune 500 company with about 89,000 employees and offices in 130 countries with global growth opportunities in a range of fields from shipping and energy to our offshore and manufacturing industries - Join us to achieve even your most ambitious career goals!

Hur gör jag nu?

Känns detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer och tillsättningar sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar APM Terminals med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller Elin Antonsson på telefon 0709-318769. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 apr
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga