Absolent AB · Publicerad 11 nov 2020

Vi söker nu en driven, kommunikativ och analytisk Business Controller till Absolents kontor i Göteborg.

Vi söker dig som vill utvecklas, ta ansvar och vill arbeta både operativt och strategiskt i din roll som business controller. Detta är en ny roll inom bolaget och här finns möjligheten att både påverka och utveckla!

I den här rollen rapporterar du direkt till bolagets CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Controlling och analys av bolagen inom Absolent Group
  • Budget/prognos/månadsuppföljning, rolling forecasts
  • S&A, working capital , KPI's, produktkalkyler
  • Driva förändringar internt inom controllerområdet
  • Uppdatera och utveckla policies och processer
  • Driva utveckling- och effektiviseringsprojekt inom ekonomifunktionen
  • Nära samarbete med övriga inom finans och ekonomi samt bolagets CFO och VD
Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och redovisning samt minst 5-7 års relevant arbetserfarenhet inom revision eller controlling. Kanske arbetar du idag inom revision och ser att du har så pass mycket kunskap och erfarenhet att du nu vill vara med och påverka och bidra operativt på ett bolag?

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillverkande bolag, och därmed även lagerredovisning samt produktkalkyler. Du är van vid att ha många kontaktytor, där det faller sig naturligt för dig att skapa och bygga affärsrelationer - både internt och externt. Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoft verktyg, och har du arbetat även i andra analysverktyg är det en fördel.

Egenskaper

Vi ser att du är driven, analytisk och strukturerad. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll, tar ansvar i ditt arbete och får saker i mål. Du är självständig, nyfiken och initiativtagande för att lösa dina uppgifter. Du uppskattar en roll där både operativt och strategiskt arbete är en del av din vardag. I den här rollen söker vi dig som är kommunikativ och vill skapa och bygga relationer med andra länder inom koncernen för få den information som krävs.

Vidare ser vi att du har en prestigelös och flexibel inställning, där du ser möjligheterna med att allt ännu inte är färdigt och på sin plats. Du drivs av att kontinuerligt arbeta med förbättringar och effektiviseringar, kan grotta ner i detaljer men även lyfta blicken och se helheten och strategiskt. Här finns för rätt person möjlighet att både kunna utvecklas i din roll, och inom Absolent Group AB.

Om Absolent Group AB

Absolent Group är en global koncern som utvecklar lösningar för rening av processluft i ett brett spektrum av industrier. Koncernens luftreningslösningar hjälper producerande företag att tillhandahålla ren och frisk luft till sina medarbetare, reducera energikostnader och öka produktiviteten.

Absolent är börsnoterat på NASDAQ First North Growth Market och har koncernkontoret i centrala Göteborg. Produkterna produceras till största del i egna anläggningar i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Estland. Utöver det har koncernen dotterbolag i Kina, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Indien, Finland, USA, Norge, Japan och Schweiz.

Koncernen omsätter ca 1 miljard kronor och har över tid påvisat förmågan att växa betydligt snabbare än sina konkurrenter, både organiskt och via förvärv, och dessutom leverera ett rörelseresultat långt över branschsnittet. Kulturen är entreprenöriell med en hög energi- och ambitionsnivå. Läs mer på www.absolentgroup.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Absolent Group AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga