Academic Work · Publicerad 8 juni 2021

Gillar du att prata teknik med icke-tekniska människor, är nyfiken på vad det är som får företag att växa och har lätt att samarbeta med människor av alla typer? Vi söker nu dig som är ny i karriären med en utbildningsryggsäck med stort IT-innehåll och som vill bli vår nästa Business Developer!

Information om uppdraget

Academic Work hjälper företag och individer att växa och vi har haft IT i blodet sedan starten för mer än 20 år sedan. Varje år går ca 1500 personer till sitt nästa arbete inom IT via oss. Vi har en rad innovativa bolag inom vår koncern så som AW Academy och Digitalent, tillsammans kan vi skapa unika lösningar för företag som söker IT-kompetens. Allt för att hjälpa till att attrahera, rekrytera och utveckla medarbetare.

Kompetensbristen, digitalisering och automation är de utmaningar som våra kunder jobbar för att bemöta och du kommer i din roll kunna utveckla lösningar för företag i vår bransch att komma runt exempelvis kompetensbristen.

Affärsområde IT är ett litet team med två medarbetare som nu expanderar med en till Business Developer. Eftersom vi täcker hela landet och vi vill ge våra olika regioner ett starkt lokalt stöd, så söker vi nu en person som kommer utgå från Malmö eller Göteborg men som kommer stötta flera av våra kontor i Sverige.

Såhär beskriver en av dina blivande kollegor rollen som Business Developer IT: Det bästa med att arbeta som affärsutvecklare är att jag får möjlighet att påverka organisationen. Ser jag ett problem är det upp till mig att ta initiativ och driva projekt för att lösa det. En vanlig dag varvar jag kundmöten, med verksamhets- och affärsutvecklande projekt och är med och diskuterar strategier för affärsområdet framåt! Det är ett kreativt, fartfyllt och varierat arbete!

Affärsområde IT är ett tight team där det är högt i tak vad gäller idéer och frihet att utforska nya möjligheter. Du kommer spela en mycket viktig roll för företaget. Dina möjligheter att utvecklas både professionellt och personligt är mycket goda. Du kommer även ha en attraktiv kompensationsmodell med bra förmåner, exempelvis möjlighet till tjänstebil.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Business Developer kommer du att arbeta med att stötta vår sälj- och leveransavdelning inom en rad frågor som rör vår konsult- och rekryteringsaffär inom IT. Du kommer samarbeta med personer inom en rad olika roller och arbeta dagligen med nya affärsmöjligheter.

Du kommer till exempel att:
  • Svara på frågor där djupare IT-kompetens behövs, exempelvis kring kravprofiler från kund, kandidaters CV:n etc.
  • Rådge kollegor kring affärsmöjligheter, och tänkbara lösningar på kunders utmaningar
  • Skapa, planera och genomföra utbildningar inom IT för kollegor inom såväl sälj som leverans
  • Delta i kundmöten, presentera Academic Work och kunna föreslå förslag på lösningar
  • Identifiera och utveckla affärsmöjligheter för Academic Work och bolag inom AW Group
Tjänsten passar dig som vill jobba med IT nära affären. Du kommer få nyttja en bred uppsättning kunskaper för att både vara en intern och en extern rådgivare.

Då du i rollen kommer stötta kontor på flera orter, så är resor vanligt förekommande. Idag arbetar vi helt på distans, men vartefter restriktioner lättar så kommer rollen vara mer mobil. Du bör därför vara beredd på att under perioder vara på resande fot upp till två dagar, inkluderat övernattning, per vecka. Du kommer dock själv äga denna planering, så alla resor sker på dina egna villkor.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom IT, datavetenskap, systemvetenskap eller liknande
  • Har en bred kunskap om IT såväl vad gäller teknik som hur IT skapar värde i företag.
  • Talar och skriver svenska och engelska flytande då daglig kommunikation på bägge språken med kollegor och kunder förekommer
  • Har B-körkort
Det är viktigt att du har ett brinnande intresse och engagemang för IT, vilket vi med fördel ser att du kan visa på genom exempelvis ideella engagemang eller initiativ på fritiden eller liknande, samt förmedlar i ditt personliga brev.

Vi tror att du har en fallenhet för att knyta kontakt med människor av olika slag och en god förmåga att samarbeta. Du har en stark problemlösningsförmåga och ett eget driv.
Flexibilitet är väldigt viktigt då ingen arbetsdag kommer vara den andra lik och förändringar i planeringen kontinuerligt uppkommer.

Du behöver ej ha arbetslivserfarenhet av liknande arbete tidigare och du kommer få en gedigen introduktion till rollen och till Academic Work.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga