Academic Work · Publicerad 9 juli 2021

För dig med utbildning och erfarenhet inom analytisk kemi finns nu möjligheten att ta nästa steg i karriären genom att bli en del av Scanlube och deras laboratorium. Du erbjuds en central roll i företagets produktionskedja, där produktion och laboratorium finns under samma tak. Du blir en del av en organisation med lång erfarenhet, där samarbetet kollegor och avdelningar emellan är centralt. Låter det som något för dig? Ansök idag!

Information om uppdraget

I hamnen anländer båtar med råvaror, som sedan blandas till färdiga produkter i fabriken, vilka därefter fylls i olika emballage. Produkterna lagerhålls på Scanlube och distribueras därifrån till kund. Din roll som kemist på laboratoriet innebär bland annat att du stöttar produktionen genom att analysera olika typer av prover, samt att leda kvalitetshöjande projekt/utredningar. Du blir en del av ett team som präglas av starkt samarbete, där laget går före jaget. För att få veta mer om Scanlube, spana in videon nedan:

Du erbjuds

En gedigen upplärning och introduktion av mer seniora kollegor.

Möjligheten att kunna växa i rollen på sikt och få större ansvar.

Bli en del av ett bolag som samarbetar med stora aktörer, där du får arbeta tillsammans med kollegor med lång erfarenhet inom branschen.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som kemist på laboratoriet kommer du att stötta produktionen genom att utgå från deras behov och frågeställningar. När oförväntade situationer dyker upp och en utredning behöver göras, får du som kemist en viktig del i att driva felsökningen och att analysera prover. I rollen kommer du att:

Ta ut prover direkt från produktionen och genomföra analyser. Proverna analyseras utifrån olika faktorer, såsom metallhalter och viskositet.

Analysera produktionsprocesser, driva felsökningar samt föreslå förbättringsåtgärder.

Redovisa och rapportera laboratorieresultat och utredningar i Excel.

Delta i utvecklingsprojekt för att kunna utveckla och driva arbetet framåt.

Vi söker dig som

Har en kandidat- eller masterexamen inom kemi med inriktning på analytisk och organisk kemi.

Har minst 1-2 års relevant arbetslivserfarenhet inom industri.

Har erfarenhet från att redovisa/rapportera laboratorieresultat och utredningar.

Har goda kunskaper i Excel.

Har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du:

Erfarenhet av uppkoppling och automation av laboratorieutrustning

Som person är du:

Analytisk

Ansvarstagande

Självgående

Iniativtagande

Övrig information
  • Start: v. 35
  • Omfattning: Konsultuppdrag, med eventuell möjlighet till förlängning.
  • Placering: Energihamnen, Göteborg
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Scanlubes önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Scanlube är en smörjmedelsfabrik med cirka 40 anställda som till lika delar ägs av Preem AB och Uno-X Energi AS. Fabriken ligger i Göteborgs energihamn och tillverkar och distribuerar Texaco smörjmedel till kunder i främst Sverige, Norge, Danmark, Finland, Baltikum och Island. Scanlube har en stark profil inom produktkvalitet, leveranssäkerhet, service och flexibilitet. Företagets kärnvärden är kundfokus, miljöomsorg, ansvar, gemenskap och utveckling. De är certifierade enligt ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt ISO 45001:2018.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga