Academic Work · Publicerad 22 apr 2021

eRate söker nu dig med SQL-kunskaper och ett stort systemintresse som vill bli deras nästa supportkollega i Göteborg. Här får du arbeta på ett mindre bolag i en kundnära roll med produkten i fokus. Du som långsiktigt vill växa i en supportroll och som drivs av att lösa problem erbjuds här en gyllene möjlighet att kliva ombord på eRates spännande resa! Ansök idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

eRates affärssystem är kärnan i många av deras kunders verksamheter. Kunderna är mindre mobiloperatörer i bland annat Sverige, Norge, Danmark och Luxemburg som säljer mobil eller telefoniabbonemang. Kundernas abonnemang, SIM-kort, nummer med mera lagras och hanteras i eRates affärssystem. I rollen som support kommer du supportera kundernas egna BackOffice i tekniska ärenden som de själva inte lyckas lösa.

eRate är ett norskt företag som grundades 2005 och som nu växer inom och utanför Skandinavien. I Göteborg är kontoret beläget i fräscha lokaler vid Norra Gubberogatan. På kontoret sitter i vanliga tider 13 kollegor där de flesta är utvecklare eller arbetar inom försäljning. Flera har varit med och utvecklat systemet från scratch. Du kommer få en nära kollega inom supporten som har varit på bolaget en längre tid och som känner till systemet inifrån och ut.

eRate har ett långsiktigt behov på supporten och söker dig som ser dig själv axla rollen över en lång tid. Det finns goda möjligheter att bredda rollen och ta större ansvar på sikt. Du kommer initialt vara konsult genom Academic Work men på sikt finns goda möjligheter att bli anställd på eRate förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds
 • Att arbeta i ett mindre bolag nära produkten. Du kommer arbeta i samma team som utvecklarna och får en insikt i hur det är att jobba runt hela produkten. För rätt person finns goda möjligheter att bredda rollen och på sikt arbeta i kundimplementationer samt ta ett större ansvar.
 • Att bli en del av ett bolag med en internationell kundkrets.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

I rollen kommer du supportera eRates kunder i frågor som deras egna BackOffice inte kan lösa. Ärendena kan variera och vara allt ifrån akuta case som behöver snabb återkoppling gällande fakturor, kundorders eller abonnemang till större supportärenden där du skall ta fram rapporter eller se över långsiktiga lösningar.

En stor del av ärendena kommer in via mail i ärendehanteringssystemet men det förekommer även case över telefon. Systemet är komplext och det kommer ta tid innan du är självgående. Vid sidan av supportärenden är därav tanken att du kommer sitta med enklare testning av buggrättningar och nya funktioner för att lära dig systemet.

På sikt när du är trygg i systemet finns möjlighet att delta i implementationsprojekt hos nya kunder samt delta vid större uppgraderingar i systemet. Uppgraderingar kan vid vissa tillfällen förläggas över kvällar/nätter.

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper inom databaser och framförallt SQL.
 • Har tidigare relevant erfarenhet eller utbildning inom exempelvis systemvetenskap där du fått med dig en god systemvana och en bred baskunskap inom IT.
 • Tycker det är riktigt kul med IT-system och är intresserad av processen bakom.
 • Är obehindrad på både engelska och svenska i tal och skrift då båda språken används dagligen.
En stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Här söker vi dig som gillar ordning och reda och som trivs i en roll där du har många sociala kontaktytor där du får arbeta problemlösande. Du är intresserad av system men vill inte gå ner så tekniskt som på programmeringsnivå utan trivs mer med att arbeta med systemen i en kundnära roll.

Som person är du:
 • Problemlösande
 • Serviceinriktad
 • Ansvarstagande
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt.
 • Placering: Göteborg, Södra Gubberogatan.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och eRates önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Läs mer om eRate på deras hemsida!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support

Inga fler liknande jobb tillgängliga