Amring AB · Publicerad 25 dec 2020

Amring grundades 1952 i Göteborg, vilket gör oss till ett historiskt däckgrossistföretag med över 65 år i branschen. 2018 förvärvades Amring av Europas största däckdistributör Van den Ban tillsammans med den svenska däckgrossisten Europadäck. Genom detta förvärv blir vi den ledande däck, fälg & kompletta hjul leverantören i Norden. Vi söker nu en förändringsorienterad och driven ekonomichef till vårt kontor i Göteborg.

Om tjänsten
Rollen innebär att du har ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen. Du kommer även att arbeta en hel del operativt och vara ett stöd till övriga i ekonomiteamet.

Vi jobbar med att digitalisera våra processer och du kommer att vara den som, tillsammans med teamet, fortsätter att utveckla och ytterligare effektivisera processerna på ekonomiavdelningen. Vi har påbörjat digitaliseringsresan, men det finns fortfarande ett antal manuella processer och rutiner kvar som lämpar sig för digitalisering eller automatisering. Rollen är placerad på vårt huvudkontor i Göteborg och du rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för ekonomiavdelningen, inkluderande personalansvar för två ekonomiassistenter
 • Helhetsansvar för redovisning inkl. credit- och cashflow management
 • Månads- och årsbokslut
 • Årsredovisning och skattedeklarationer
 • Analys av resultat och balansräkning samt uppföljning och rapportering till VD och moderbolaget i Holland
 • Budget- och prognosarbete
 • Fungera som en affärspartner till verksamheten, där du bistår med ekonomisk kunskap och är verksamhetens bollplank för fortsatt affärsutveckling och tillväxt
 • Driva utveckling och förbättring av rutiner och processer
 • Digitalisering
 • Upprätta nödvändiga KPI:er
 • Rapportering till koncern i Holland
 • Bollplank till VD
Din bakgrund
Du har en högskoleexamen inom ekonomi med inriktning redovisning och ekonomistyrning. Du har kommit en bit på din karriär och har arbetat minst 5 år i närtid i liknande roll och är van vid att hantera de arbetsuppgifter som beskrivs ovan. Du har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och kan självständigt hantera en bokslutsprocess från början till slut. Din arbetslivserfarenhet gör att du känner dig motiverad och trygg i egenskap av att även vara en affärsinriktad controller. Vi ser helst att du har erfarenhet från medelstort företag, gärna inom grossistbranschen och har du dessutom jobbat i ägarledda företag så är det extra intressant. Du har erfarenhet av integrerade affärssystem och det är en fördel om du har arbetat i Microsoft Dynamics. Dina kunskaper i Excel är mycket goda och du talar och skriver väl på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen och hos oss behöver du vara en teamspelare, ha lätt för att knyta kontakter samt vara prestigelös och proaktiv i ditt arbete. Som person är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och har förmågan att fokusera på detaljer och samtidigt kunna lyfta blicken för att se det större sammanhanget. Vidare är du en målinriktad ”doer” som trivs i en familjär, föränderlig och öppen kultur.

Som person är du lösningsorienterad och kommunikativ vilket gör att du snabbt skapar dig förtroende på olika nivåer i vår verksamhet. Du är strukturerad, handlingskraftig och tar egna initiativ för att leda, förbättra och effektivisera inom ditt ansvarsområde. Du har hög integritet, är prestigelös samt kan vara bestämd när det behövs. Du känner dig trygg med att arbeta och kommunicera på såväl svenska som engelska.

Vårt erbjudande
Hos oss får du möjlighet att arbeta verksamhetsnära och i en varierad roll med många spännande uppgifter. Vi Du får hjälpa organisationen att utveckla och förbättra affären samt får driva och vara delaktig i olika projekt.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren, jenny-ann.lofgren@wise.se. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process och kommer att påbörja urvalsarbetet efter jul- och nyårshelgerna i vecka v.2, 2021 Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga