Armatec · Publicerad 8 okt 2020

På Armatec's produktområde Industriella System arbetar vi kundorienterat, på riktigt, med att lösa kundernas flödestekniska problem. Vi förser dem med både tekniskt kunnande och den tekniska lösningen som krävs. Kunderna är internationella och verkar främst inom maskintillverkning och OEM. Produktområdet sorterar under affärsområde Industri.

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du ansvara för att utveckla nya marknader och affärer på en främst internationell nivå med fokus på tillväxt. Du har budget och resultatansvar för ditt affärsområde och det är du tillsammans med ditt team som sätter upp mål på kort och lång sikt. Du säkrar nya affärer vad gäller tillväxt och lönsamhet, vilket innebär att du har det fulla ansvaret för att hålla ihop en affär i allt från strategi, första kontakt, inblandning av externa partner, priskalkyler, avtal till färdig leverans. Du leder och genomför aktiviteter för att styra försäljningen i syfte att nå uppsatta mål, förhandlingar samt säkerställa och underhålla pipeline med affärsmöjligheter. Du har ett personalansvar för 5 personer vilka arbetar som projektledare och du rapporterar till Business Area Manager. Tjänsten innebär resor med ca 30 övernattningar per år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla Armatecs affär och driva försäljning för våra huvudmarknader
  • Upprätthålla en sälj- och aktivitetsplan för att nå budgeterade sälj och marginalmål
  • Proaktivt coacha och utveckla ditt team
  • Värdera och göra kundprioriteringar och allokera resurser därefter
  • Generera information om och analysera kund- och konkurrentaktiviteter
  • Aktivt arbeta med olika produktsortiment för att effektivt möta kundbehov
  • Genomföra budget- och forecast arbete med fokus på volym och prisutveckling
  • Aktivt bevaka marknadernas trender, förändringar och konkurrenter för att säkra att lämpliga strategier implementeras och kommuniceras
Erfarenhet och kvalifikationer
Du har minimum fem års erfarenhet av komponent eller än hellre systemförsäljning, gärna i en kombination av flödesteknik och automation där du kan påvisa mycket goda försäljningsresultat. Du har en relevant universitetsutbildning och har erfarenhet av att ha varit med och byggt upp en ny marknad på internationell nivå där försäljningen har skett både mot partners/återförsäljare och direkt till slutkund. Du har ett stort tekniskt intresse och vi ser gärna att du har förståelse för värdekedjan i försäljning till OEM. Vidare har du ett stort intresse av ledarskap och med en naturlig fallenhet för att coacha och utveckla människor. Du har goda IT-kunskaper och erfarenhet av att läsa ritningar och flödesschema. Du behärskar flytande engelska i tal och skrift, övriga språk är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är driven, engagerad och lösningsorienterad samt besitter förmågan att alltid leverera det lilla extra som är avgörande för att nå framgång. Du är trygg i din natur, hög integritet bygger långsiktiga relationer. Du är kundorienterad och söker ständigt förbättringar och sprider arbetsglädje till din omgivning. Du trivs av att arbeta i en miljö som kännetecknas av stor öppenhet och hög grad av professionalism där man brinner för att göra och utveckla affärer tillsammans med partner och kunder.

Armatec erbjuder
Armatec har en utpräglad vinnarkultur som bygger på affärsmässighet, engagemang, kompetens och arbetsglädje. Vår vinnarkultur bevaras och utvecklas tack vare engagerade medarbetare, en stark lagkänsla samt en öppen och rak kommunikation. Tycker du det här låter vettigt så kan du se fram mot många stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter.

Ansökan
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851 eller via mail johan.sjoberg@yourtalent.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Armatec AB utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Alla våra tekniska lösningar utgår från kundernas specifika problem och möjligheter. Målet är att förenkla kundernas vardag genom att leverera färdiga system, funktionslösningar eller produkter. Vi erbjuder olika koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering.

Armatec är ledande i branschen tack vare våra medarbetares breda och djupa tekniska kunskap. Vi samarbetar med entreprenörer och konsulter och våra koncept används både av energi- och industrisektorn och aktörer inom fastighetsbranschen. Målet är att leverera flexibla lösningar för specifika kundbehov.

Armatec grundades 2003 men vi har över 60 års erfarenhet av branschen då bolaget är sprunget ur Armaturjonsson. Vi är verksamma med dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland och ägs av Ernströmgruppen. Armatec Sverige omsätter 360 MSEK i Sverige och har 89 anställda, varav 60 vid vårt huvudkontor i Göteborg. Läs mer på www.armatec.com
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga