Bilia AB · Publicerad 2 mars 2021

Bilia söker nu en driven och utvecklingsorienterad person med ansvar för Koncernredovisning och Treasury funktionen. Din avdelning består av 5 ekonomer och du rapporterar till Bilia koncernens CFO.

Vi söker dig som trivs med att vara operativ inom koncernredovisning och treasury, och vill vara med och effektivisera och automatisera koncernens redovisningsprocesser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du att få personalansvar för koncernens team för koncernredovisning och treasury. Du kommer ansvara för koncernredovisning, konsolidering samt finansiell rapportering externt och internt. Du kommer få möjlighet att utveckla rutiner och processer för koncernen för att uppnå förstklassig finansiell rapportering.

Du har helhetsansvaret för finansiell rapportering av koncernen vilket inkluderar ansvar för årsbokslut, årsredovisning och delårsrapporter samt upprättande av styrelsematerial. Ditt ansvar inkluderar även kontakt med externa revisorer och koncernens transfer pricing. Du är ansvarig för treasury och finansieringsfrågor vilket inkluderar ansvar för koncernens finanspolicy samt för kontakt med externa banker.

I din roll ansvarar du för att utveckla koncernens ekonomihandbok och regelverksfrågor. Du stöttar dotterbolagen i olika redovisningsfrågor och kommer även att utbilda dotterbolagen gällande nya och gällande redovisningsprinciper, rutiner och processer samt säkerställa att koncernen följer alla redovisningsregler och lagar.

Kvalifikationer och personlighet
  • Civilekonom eller motsvarande akademisk examen med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, från ett internationellt bolag och/eller revisionsbyrå.
  • Goda kunskaper inom IFRS
  • Som person är du självständig, noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Du är trygg i din person och har hög integritet samt är ansvarstagande och lojal.
  • Du trivs i en växande koncern
  • Du har en stark kommunikativ förmåga och är duktig på att bygga externa och interna relationer för att stötta organisationen
  • Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas
  • Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete samtidigt som du är drivande och vill utveckla rutiner och processer för att förbättra och automatisera koncernredovisningen.
  • Då rollen innehåller internationella kontakter behärskar du flytande svenska och engelska både i skrift och tal.
Placeringsort


Göteborg

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!

Koncernredovisning, Treasury, Chef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom både service och försäljning av nya och begagnade person- och transportbilar samt tilläggstjänster som ­finansiering och försäkring.

Vi har cirka 140 anläggningar med cirka 5 000 medarbetare i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien samt två internetbaserade auktionssajter. 2020 omsatte koncernen 30.2 miljarder kronor, varav 39 procent utanför Sverige.

Vi har ett helhetserbjudande med försäljning av nya och begagnade bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering. Allt för att kunna erbjuda våra kunder ett komplett erbjudande runt bilägandet.

Läs mer på www.bilia.com

Är du nyfiken och vill utvecklas i din roll vill vi gärna höra från dig!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bilia Group AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863 eller Susanne Areschoug på 0701660803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga