Caverion · Publicerad 28 juni 2021

Tycker du om att axla rollen både som expert och som ledare? Lockas du av att arbeta nära verksamheten med att sätta utmanade mål samt uppföljning av komplexa kontrakt och lönsamhet? Då ska du fortsätta läsa!

För Caverions räkning rekryterar vi en Senior Business Controller som ska vara delaktig i alla delar av ekonomistyrningsarbetet. Som Business Controller kommer du vara involverad i budget-, prognos- och uppföljningsarbete inom region Sydväst Services som arbetar med flertalet driftentreprenader hos nyckelkunder för Caverion inom bl.a. offentlig sektor, industri och investerare/fastighetsutvecklare. I rollen kommer du ha ett ansvar i att fortsätta utvecklingen av performance management samt analysera både möjligheter och risker i olika projekt och kontrakt. Som Senior Business Controller har du ett personaledande ansvar för en medarbetare som du ska motivera och entusiasmera på bästa sätt.

Inom Caverion kommer du vara del av en större finansavdelning med en grupp om totalt 12 controllers. Du rapporterar till Head of Business Control och arbetar på Caverions kontor i Västra Frölunda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Senior Business Controller:
 • Ansvara för budget- och prognosprocesser kopplat till Region Sydväst
 • Ansvar för- och analys av rapporteringen av regionens resultat kopplat till intäkter/fakturering/kostnader
 • Driva utveckling av uppföljningsmodeller inom projekt/service- och produktivitet
 • Etablera effektiva processer för finansiell rapportering
 • Analys av verksamhetens utfall av olika projekt och serviceuppdrag
 • Kontinuerlig dialog med regionens ledning, distriktschefer och projektledare
 • Aktiv roll i ledningsgruppen Region Sydväst
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi med ca: 7-10 års erfarenhet från att ha arbetat med uppföljning och analys som Controller. Du har erfarenhet av att ha arbetat med KPI:er, budget och prognos, helst i en projekt/produktions/service-inriktad verksamhet. Du har tidigare erfarenhet av vinstavräkningsmodeller och riskmanagement samt har hanterat frågor kopplade till projektredovisning. Du har tidigare erfarenhet av verksamhetsnära roller och kan på ett pedagogiskt sätt förklara olika ekonomiska samband. Du har lätt för att arbeta i system, är vass på Excel och har dokumenterad erfarenhet av analys-verktyg eller BI-verktyg. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Business Controller ser vi att du är driven och har god affärsförståelse samt är ansvarstagande. Du är målinriktad, arbetar effektivt och är proaktiv. Du tycker om att vara involverad i olika problemställningar som involverar både ekonomi och verksamhet där du agerar som bollplank och använder din analytiska förmåga. Du är nyfiken till din natur, ser att det alltid finns möjlighet till konstruktiva förbättringar och ser det som en utmaning att sätta dig in i detaljerna i de komplexa punkterna som Caverions projekt- och serviceavtal innefattar. Du är kommunikativ och kan förmedla ett utmanade budskap mot verksamheten, samtidigt som du också är lyhörd på olika detaljer.

Vad erbjuds du hos Caverion?
 • Som Senior Business Controller blir du del av en större grupp inom Controlling med många drivna kollegor
 • En roll där då får arbeta i gränslandet mellan ekonomistyrning, rapportering och agera stöttande mot verksamheten samtidigt som du har ledar-rollen för en medarbetare
 • En position där du får arbeta med samhällsbärande projekt över hela landet
Placeringsort: Göteborg

Om Caverion Sverige AB

Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2019 cirka 2.1 miljarder euro och har omkring 16.000 anställda inom 11 länder i norra och centrala Europa.

Caverions verksamhet i Sverige har cirka 3000 medarbetare och finns etablerade på drygt 75 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Caverion Sverige med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Susanne Areschoug 0701-880603. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!

Business Controller, Senior Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga