Christian Berner AB · Publicerad 4 maj 2021

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Christian Berners räkning en duktig CAD-konstruktör med erfarenhet av Inventor till deras produktionsanläggning, Bullerbekämparen i Stenkullen. På anläggningen tillverkas systemväggar och konstruktioner för ljuddämpande avskärmning till maskiner och andra bullerkällor. På anläggningen arbetar ca. 16 medarbetare, varav 8 på kontoret och 8 i produktion, där din roll framförallt tar ansvar för CAD-konstruktionerna och Bullerbekämparens resa till att kliva över till Inventor som huvudsakligt verktyg.

Arbetet sker i projektform där innehållet varierar från kundanpassade ljudavskärmningar till inbyggnader för maskiner eller manöverrum för placering i bullrig miljö. Rollen innefattar ett nära samarbete med säljavdelningen som inkommer med nya projekt och kundspecifika krav, men också med produktionsavdelningen som är beroende av dina underlag.

För att lyckas i rollen krävs det att du är trygg i Inventor då du blir ensam om denna programkunskap lokalt. Det gäller också att du har en helhetsförståelse för samverkan mellan teknisk försäljning, konstruktion och produktion eftersom du ofta behöver söka svar av kollegor för att komma framåt i ditt arbete enligt plan. Utöver konstruktionsarbetet kommer dina kollegor till dig för tekniska frågor rörande försäljning eller för att göra ändringar till en produkt som ska gå i produktion.

Du kommer till ett bolag med expertkompetens och lång erfarenhet i branschen vilket möjliggör ett stimulerande arbete med mycket frihet under ansvar. Du introduceras till grundkonceptet i såväl försäljningsarbetet som produktion. Denna roll passar dig som trivs i organisationer där ingen dag är den andra lik och där du får vara med och påverka på daglig basis. Bullerbekämparen ska göra en stor resa kommande år där du är med och skapar nya strukturer, arbetssätt och rutiner.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Arbeta med konstruktion i Inventor med nära samarbete till projektansvarig
 • Ta fram ritningar och arbetsunderlag till produktionen
 • Vara drivande i arbetet med att gå från 2D till 3D i Autodesk Inventor
 • Stötta produktion, kunder och säljare i frågor som rör tekniskt underlag eller ritningar
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har relevant teknisk utbildning från YH/högskola inom maskinteknik eller motsvarande
 • Har minst 2 års erfarenhet av arbete med CAD-konstruktion i Inventor
 • God vana av att arbeta med såväl standarddetaljer som kundanpassningar
 • Kunskap i att tolka 2D-ritningar
 • Arbetat i en roll som innefattat många kontaktytor som ex. sälj, produktion, verkstad etc.
Meriterande för rollen är om du arbetat i Inventors tunnplåt- och balk-modul samt data management-verktyget Inventor Vault.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten där du som tycker om när det går snabbt och gärna checkar av arbetsuppgifter kommer passa perfekt. Du behöver ha en helhetsbild av arbete i projekt där du både kan prioritera rätt, men också ta fram konstruktioner som går att sätta i produktion.

OM KUNDFÖRETAGET:
Christian Berner Tech Tradekoncernen (publ) - noterat på Nasdaq Stockholm, har 120 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. De erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden samt för värmepannor globalt. Koncernen har cirka 200 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 700 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på christianberner.se och christianberner.com.

Bullerbekämparen är sedan 2019 en del av Christian Bernerkoncernen. Verksamheten drog i gång som ett familjeföretag 1972 och grundades av Börje Lund. Intresset för bullerskydd och dämpning väcktes då allt för många maskiner har en för hög ljudnivå, vilket lett till att man idag har en verksamhet som innefattar konstruktion, tillverkning och montering i egen regi på plats i Stenkullen.

Du blir del av ett gäng med fantastiskt härlig sammanhållning som hjälps åt och har nära till skratt samtidigt som man tar sitt jobb på allvar. Projekten har korta ledtider vilket gör att man sätter konstruktioner i produktion med ett par dagar upp till som längst två veckor i ledtid. Här kommer du in i ett gäng där operatörerna ger snabb feedback på ritningar och där säljare knackar dig på axeln när de söker svar i tekniska frågor. För dig som trivs i organisationer där man kan få snabb feedback och möjlighet att påverka är detta rätt plats.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en rekrytering med anställning hos Christian Berner med Friday Tech Recruitment som rekryterande partner.

STARTDATUM:
Omgående med hänsyn till uppsägning.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Placering: Stenkullen
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga