Contaplus · Publicerad 21 okt

Sjätte AP-fonden (AP6) är en långsiktig och aktiv investerare i onoterade bolag. AP6 använder sin styrka för att investera både direkt i bolag och indirekt via fonder. Direkta investeringar görs främst tillsammans med andra finansiella investerare, som delar våra värderingar och har en långsiktig placeringshorisont. Ytterligare information om AP6 finns på www.apfond6.se.

Sjätte AP-fonden rekryterar nu en Controller som kommer att fylla en viktig funktion inom ekonomiavdelningen, som för övrigt består av 7 personer. Rapportering sker huvudsakligen till fondens CFO, men du kommer framför allt att samarbeta tätt med ytterligare en Controller och även ha mycket kontakt med investeringsansvariga och analytiker. Rekryteringen är en följd av att verksamheten växer och att Sjätte AP-fonden behöver stärka upp vad gäller analys av verksamheten.

Rollen:
Som Controller utgör du en viktig funktion i fondens uppföljning där du förväntas presentera analyser på ett strukturerat och professionellt sätt. Analyserna kan exempelvis innefatta investeringarnas resultatutveckling, diverse avkastningsberäkningar, likviditetsprognoser, fondavstämningar, portföljsimuleringar m.m.

Vidare förväntas rollen vara pådrivande i diverse utvecklingsprojekt inom fondens ekonomisystem. En del av analys- och rapporteringsarbetet hanteras genom tillfälliga projekt där du som Controller aktivt kommer delta och i vissa fall även leda. Du har kontakt med revisorer och förväntas ha viss juridisk förståelse för att kunna sätta dig in i exempelvis legala avtal.

Profil och personlighet:
Vi söker en person med universitetsexamen inom ekonomi/finans samt minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har kunskaper inom redovisning men framför allt erfarenhet som controller inom något finansiellt institut alternativt erfarenhet av att arbeta på en corporate finance avdelning. Du är en avancerad användare av Excel, van Powerpoint-användare och duktig på att presentera strukturerade och väl underbyggda analyser.

Du bör ha ett genuint intresse för finansområdet, ekonomisk analys och uppföljning. Du är en ambitiös och driven person som är mån om att utvecklas. Vidare är du effektiv, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är en god team player som trivs med att arbeta i projektform och du hugger i där det behövs med ett prestigelöst förhållningssätt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Mattias Larrieu; 0734-166016, mlarrieu@contaplus.se eller Rebecca Pärsson; 0721-818100, rparsson@contaplus.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller