Contaplus · Publicerad 28 sept

Elanders är en global leverantör av integrerade lösningar inom områdena supply chain management, print & packaging och e-commerce. Koncernen har verksamhet i mer än 15 länder på fyra kontinenter. De viktigaste marknaderna utgörs av Kina, Singapore, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA. De största kunderna är framför allt tillverkare av fordon, konsumentelektronik eller vitvaror. I Sverige finns vi representerade på ett flertal orter. Vi erbjuder produktion av trycksaker samt relaterade tjänster och verktyg, vilket innebär att vi hjälper våra kunder med allt från layout och materialval till produktion, lagerhållning och distribution.

På uppdrag av vår kund söker vi nu en redovisningsansvarig till huvudkontoret i Mölnlycke. Du kommer att rapportera till Finance Director samt tillhöra en grupp på 6 personer.

Tjänsten
I rollen är du ansvarig för att standardisera redovisningsprocessen i Sverige samt medverka till att företagets redovisning skapas effektivt. Du säkerställer att kvaliteten tillgodoser företagets rapportbehov samt externa lagar och regler. I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för månads- och årsbokslut samt att upprätta årsredovisning, inkomstdeklarationer och månatliga skattedeklarationer. Du ansvarar för att all löpande redovisning följer gällande regler och är upprättad enligt koncerndirektiv, svensk lagstiftning och god redovisningssed. Du leder och planerar arbetet för och utvecklingen av tre redovisningsassistenter. Du är ansvarig för likviditetskontroll, valutasäkring samt lagervärdering. Du arbetar med ständig förbättring och är delaktig i administrativa och systemmässiga förändringsprojekt.

Profil:
Du har en utbildning inom ekonomi och minst 7 års erfarenhet inom redovisning, gärna inom produktionsmiljö. Du sätter dig snabbt in i företags verksamhetssystem samt rutiner som styr processen. Du är en van datoranvändare där erfarenhet av Microsoft Dynamics är meriterande. Dina kunskaper inom engelska är goda och du är duktig på att kommunicera siffror.

Personlighet:
Som person är du noggrann och strukturerad. Du är prestigelös, och har en förmåga att leda och delegera arbetsuppgifter. Du är självständig, ansvarsfull och är duktig på att arbeta mot uppsatta mål.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.contaplus.se. För frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta:
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709-856337 eller
Johan Frisén jfrisen@contaplus.se 0706-226200
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga