Eton Systems AB · Publicerad Idag 08:04

Eton Systems söker en erfaren European Sales Manager - med ansvar att driva företagets expansion internationellt. Tjänsten innebär även ledaransvar för två säljare, med gemensamt fokus att bygga vidare på Eton Systems affär - effektivare produktion inom bland annat fordonsindustrin i Europa.

Vi söker dig som är van vid internationell försäljning mot fordonsindustrin och med erfarenhet från komplex projektförsäljning. Du har även ett starkt kunnande och goda rekommendationer från effektiviseringsarbete, exempelvis Lean

Du trivs med en tjänst som innebär resor och att skapa nära och starka kundrelationer internationellt, samtidigt som du utmanas av strategisk projektförsäljning, innovativ teknik och produktionsutveckling som skapar värde i form av en hållbar och mer effektiv arbetsmiljö.

Ditt ledarskap präglas av att vara ett föredöme gällande engagemang, ansvar och måldrivet försäljningsarbete. Som person, affärspartner, förhandlare och ledare, blir du ihågkommen för ditt tydliga och dedikerade affärsfokus, din nyfikenhet och ditt inspirerande sätt som skapar delaktighet och engagemang hos både kollegor och kunder. Förutom din kunnighet och branschvana från fordonsindustrin, så värdesätter vi starkt ditt prestigelösa sätt och att du är den självklara ledaren som inspirerar och hanterar stora såsom små frågor tydligt och samtidigt med omtanke.

Vi erbjuder
Du blir en del av ett innovativt företag som ligger i framkant gällande effektivisering inom fordonsindustrin, samt inom produktion av kläder, inredning och möbler. Vi har en platt organisation, med korta beslutsvägar och en företagskultur som symboliseras av genuint engagemang, kundfokus, kunnighet, nyfikenhet och innovation. Du får ett stort eget ansvar och samtidigt möjlighet att både påverka och utveckla ditt och ditt teams riktning, struktur och säljkultur.

Om tjänsten

I rollen som European Senior Sales Manager kommer du med ditt affärsinriktade och engagerade förhållningssätt, aktivt att kartlägga, prospektera och kontinuerligt bearbeta en marknad av både nya och befintliga kunder inom fordonsindustrin, främst inom Europa.

Tjänsten innebär ett operativt ansvar för att prioritera, planera och genomföra säljdrivande insatser för att du tillsammans med dina 2 säljare ska uppnå tillväxt. Med en tydlig strategi för Eton Systems framgång, ansvarar du för att identifiera och bearbeta nya marknader och tillsammans med dina kunniga och erfarna kollegor, utvecklar du försäljningen av Eton Systems effektiviseringssystem för produktion inom fordonsindustrin.

Ditt fokus är att skapa ett starkt säljteam, samt långsiktiga resultat och goda kundrelationer, vilket vi mäter genom försäljningsmål, samt utveckling på den utländska marknaden.

Tjänsten som European Senior Sales Manager är strategiskt viktig för Eton Systems utveckling och expansion internationellt. Du rapporterar till och kommer att ha ett nära samarbete med Eton Systems Commercial Director, samt övriga kollegor inom säljteamet. Det ingår en hel del utlandsresor med övernattningar, därför söker vi dig som har vilja och möjlighet att resa i tjänsten. När du inte reser i tjänsten, utgår du från Eton Systems huvudkontor utanför Borås, ca 45 minuter från Göteborg.

Ansvar och arbetsuppgifter i korthet:
 • Sälja och marknadsföra Eton Systems system inom bland annat fordonsindustrin.
 • Följa aktuella bransch- / marknadstrender, samt delaktig i företagets affärskritiska förbättringar och erbjudande.
 • Förstå kundernas behov, bland annat genom förstudie och analys.
 • Personalansvar för två säljare med inriktning mot bilindustrin.
OM DIG - ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och trivs i en roll där du får möjlighet att både leda säljare själv använda din drivkraft och förmåga att skapa starka kundrelationer. Du är en vass förhandlare och förstår vad som krävs för att skapa positivt resultat. Du har förmåga att prioritera, strukturera och planera ditt eget arbete. Du har modet att testa nya tillvägagångssätt och förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs. Som person är du lyhörd och har en naturlig förmåga att skapa förtroende. Vidare ser vi att du är internationell, social och har lätt för att samarbeta med kollegor, partners och kunder. Du drivs av utmaningar och trivs i en roll som är en mix av ”hands-on” och strategiskt arbete.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från projektförsäljning, samt insikt i och vana av värdebaserad försäljning. Du har intresse för ny teknik som skapar förbättringar och effektivisering inom produktion, samt gärna arbetat med projektledning och med metoder för effektivisering, såsom 5S och Lean. Erfarenhet från framgångsrik projektförsäljning mot fordonsindustrin är ett krav och vi ser gärna att du tidigare har arbetat som ledare och internationellt. Du har mest troligt en ingenjörsexamen, alternativt eftergymnasial teknisk utbildning, samt van användare av tekniska IT system; bland annat Excel, CRM, affärssystem, samt gärna förståelse för CAD, process- och projektledningssystem.

För att vara framgångsrik i rollen som European Senior Sales Manager behöver du vara flerspråkig med mycket god affärsengelska i tal och skrift, gärna flytande tyska. Vidare har duett starkt track record från komplex projektförsäljning, samt tidigare erfarenhet från att förhandla och bygga goda relationer internationellt. Om dig i korthet:
 • Kunskap inom Lean, 5S och förbättringsarbete, samt erfarenhet från komplex försäljning mot fordonsindustrin.
 • Teknisk / kommersiell kunskap och intresse för innovativ teknik, såsom produktionssystem för effektivare produktion och en hållbar arbetsmiljö.
 • Förståelse för och erfarenhet av värdebaserad försäljning, till exempel ROI.
 • Ett driv till att uppnå resultat och sinne för att skapa nya affärsmöjligheter och vinna affärer.
 • Förmåga att skapa förtroende på alla nivåer, genom lyhördhet, engagemang och ett genuint intresse för kundens utmaningar.
 • Starkt självledarskap och samtidigt ett coachande, utvecklande och tydligt ledarskap.
 • God samarbetsförmåga och starkt engagemang för att skapa starka relationer, internt och externt.
 • Internationell erfarenhet och lätt för att kommunicera affärsmässigt på engelska, både i tal och skrift. Affärstyska är starkt meriterande.
 • Möjlighet och vilja att resa i tjänsten, främst till Europa.
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Intervjuer sker under vecka 39-41. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

Om eton systems
Eton Systems tillhandahåller produktionssystem - utformade för att spara tid, utrymme och med funktioner såsom spårbarhet för fullständig kontroll i hela produktionslinjen. Genom att eliminera manuell hantering vid produktion, skapar Eton Systems mervärde för kund.

Den viktigaste faktorn i klädproduktionen är effektivitet. För att hålla nålarna i rörelse. När nålarna rör sig - adderar vi värde till vår produkt. Inge Davidsson, grundare av Eton Systems insåg detta på 1960-talet. Sedan dess har Eton Systems revolutionerat kläd- och klädproduktioner över hela världen.

Industriell produktion har varit fokus för ingenjörer under lång tid nu. Filosofiska revolutioner som Lean-produktion, Six Sigma och Kaizen har alla bidragit till att ge produktiviteten ett tryck. Genom att förändra hur produktionschefer och ingenjörer ser och värdesätter sin produktion har många företag sett bra resultat. Eton Systems vill hjälpa industrier att ta ytterligare ett steg. Eton-systemet är ett system som gör att anställda kan fokusera på att tillföra värde. Vi erkänner att alla produktionsmiljöer har skillnader. Begränsningar i rymden och materialflödet för att nämna två. Därför är varje system vi skapar unikt utformat för att passa dina behov.

Mer information om Eton systems finns här
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga