Eton Systems AB · Publicerad 21 sept 2020

Eton Systems söker en framgångsdriven International Agent Manager, med fokus på att via agenter bygga vidare Eton Systems affär - effektivare produktion mot kläd- möbel- och inredningsindustrin på den utländska marknaden, främst i Europa, Afrika, Mellanöstern och Sydamerika.

Vi söker dig med förmåga att skapa engagemang, tänka nytt, ta ansvar, stötta och leda partners och agenter internationellt. Vi värdesätter även starkt ditt prestigelösa och positiva sätt, samt att du är den som dina kollegor och kunder vill samarbeta med - ett föredöme och en vass relationsskapare med starka karriärsambitioner. Läs gärna vidare om du känner igen dig!

Vi erbjuder
Du blir en del av ett innovativt företag som ligger i framkant gällande effektivisering inom produktion av kläder, inredning och möbler. Vi har en platt organisation, med korta beslutsvägar och en företagskultur som symboliseras av genuint engagemang, kundfokus, kunnighet, nyfikenhet och innovation. Du får ett stort eget ansvar och samtidigt möjlighet att både påverka och utveckla ditt dagliga arbete.

OM TJÄNSTEN

I rollen som International Agent Manager kommer du med ditt affärsinriktade och engagerade förhållningssätt, aktivt att kartlägga, prospektera och kontinuerligt bearbeta en marknad av både nya och befintliga agenter, främst i Europa, Afrika, Mellanöstern och Sydamerika.

Tjänsten innebär ett operativt ansvar för att prioritera, planera och genomföra säljdrivande insatser för att uppnå tillväxt internationellt. Med en tydlig strategi för Eton Systems framgång, ansvarar du för att identifiera och bearbeta nya marknader och tillsammans med dina kunniga och erfarna kollegor, utvecklar du försäljningen av Eton Systems effektiviseringssystem för produktion av kläder, inredning och möbler.

Ditt fokus är att skapa långsiktiga resultat och goda relationer, vilket vi mäter genom försäljningsmål, samt utveckling på den utländska marknaden.

Tjänsten som International Agent Manager är strategiskt viktig för Eton Systems utveckling och expansion internationellt. Du rapporterar till och kommer att ha ett nära samarbete med Eton Systems Commercial Director, samt övriga kollegor inom säljteamet. Det ingår en hel del utlandsresor med övernattningar, därför söker vi dig som har vilja och möjlighet att resa i tjänsten. När du inte reser i tjänsten, utgår du från Eton Systems huvudkontor utanför Borås, ca 45 minuter från Göteborg.

Ansvar och arbetsuppgifter i korthet:
 • Identifiera, bearbeta och förhandla kontrakt med nya agenter.
 • Koll på aktuella bransch- / marknadstrender, samt delaktig i företagets affärskritiska förbättringar och erbjudande.
 • Utbilda, utveckla och skapa starka relationer med agenter och kunder.
 • Förstå kundernas behov, bland annat genom förstudie och analys.
 • Att tillsammans med agenter driva och leda projekt och försäljningen av Eton systems lösningar.
OM DIG - ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är affärsmässig och trivs i en roll där du får möjlighet att ta egna initiativ och använda din drivkraft och förmåga att skapa starka kundrelationer. Du är en vass förhandlare och förstår vad som krävs för att skapa positivt resultat. Du har förmåga att prioritera, strukturera och planera ditt eget arbete. Du har modet att testa nya tillvägagångssätt och förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs. Som person är du lyhörd och har en naturlig förmåga att skapa förtroende. Vidare ser vi att du är internationell, social och har lätt för att samarbeta med kollegor, partners och kunder. Du drivs av utmaningar och trivs i en roll som är en mix av ”hands-on” och strategiskt arbete.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från projektförsäljning, samt insikt i och vana av värdebaserad försäljning. Du har intresse för ny teknik som skapar förbättringar och effektivisering inom produktion, samt gärna arbetat med utveckling av och med metoder för effektivisering, såsom 5S och Lean. Branscherfarenhet är meriterande och tidigare erfarenhet från att arbeta med agenter internationellt är en stor fördel.

Du har mest troligt akademisk alternativt eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap, samt van användare av bland annat Excel, CRM, affärssystem, samt process- och projektledningssystem.

För att vara framgångsrik i rollen som International Agent Manager behöver du vara flerspråkig med mycket god affärsengelska i tal och skrift, ha ett gott renommé och ett starkt track record från strategisk B2B försäljning, samt tidigare erfarenhet från exportförsäljningoch vana av att utveckla internationella agenter. Om dig i korthet:
 • Kunskap inom Lean, 5S och förbättringsarbete, samt erfarenhet från komplex försäljning mot produktionsindustrin.
 • Teknisk / kommersiell kunskap och intresse för innovativ teknik, såsom system för effektivare produktion och en hållbar arbetsmiljö.
 • Förståelse för och erfarenhet av värdebaserad försäljning, till exempel ROI.
 • Ett driv till att uppnå resultat och sinne för att skapa nya affärsmöjligheter och vinna affärer.
 • Förmåga att skapa förtroende på alla nivåer, genom lyhördhet, engagemang och ett genuint intresse för kundens utmaningar.
 • Starkt självledarskap och uthållig, även vid motgångar.
 • God samarbetsförmåga och starkt engagemang för att skapa starka relationer, internt och externt.
 • Internationell erfarenhet och lätt för att kommunicera affärsmässigt på engelska, både i tal och skrift.
 • Möjlighet och vilja att resa i tjänsten, främst till Europa, Afrika, Mellanöstern och Sydamerika.
ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mejl: kajsa.sanden@salesonly.se. Intervjuer sker under vecka 39-41. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

OM ETON SYSTEMS
Eton Systems tillhandahåller produktionssystem - utformade för att spara tid, utrymme och med funktioner såsom spårbarhet för fullständig kontroll i hela produktionslinjen. Genom att eliminera manuell hantering vid produktion, skapar Eton Systems mervärde för kund.

Den viktigaste faktorn i klädproduktionen är effektivitet. För att hålla nålarna i rörelse. När nålarna rör sig - adderar vi värde till vår produkt. Inge Davidsson, grundare av Eton Systems insåg detta på 1960-talet. Sedan dess har Eton Systems revolutionerat kläd- och klädproduktioner över hela världen.

Industriell produktion har varit fokus för ingenjörer under lång tid nu. Filosofiska revolutioner som Lean-produktion, Six Sigma och Kaizen har alla bidragit till att ge produktiviteten ett tryck. Genom att förändra hur produktionschefer och ingenjörer ser och värdesätter sin produktion har många företag sett bra resultat. Eton Systems vill hjälpa industrier att ta ytterligare ett steg. Eton-systemet är ett system som gör att anställda kan fokusera på att tillföra värde. Vi erkänner att alla produktionsmiljöer har skillnader. Begränsningar i rymden och materialflödet för att nämna två. Därför är varje system vi skapar unikt utformat för att passa dina behov.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga