Försvarsmakten · Publicerad Igår 00:00

Vid FömedC bedrivs en bred verksamhet. Utvecklingsarbete sker huvudsakligen i team, såväl inom avdelningen som inom hela den Försvarsmedicinska enheten. Vi stödjer Försvarsmakten med utveckling av främjande, förebyggande och uppföljande åtgärdsprogram på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer att arbeta tvärvetenskapligt, tillsammans med en rad experter inom sina områden såväl civil som militär personal.

Sektionen för medicinsk verksamhetsledning, som tillhör Försvarsgrensavdelningen, har som främsta uppgift är att funktionsleda den verksamhet som rör sjukvård, preventiv medicin och företagshälsovård, samt lämna fackmässigt stöd inom arbetsmiljöområdet. Sektionen är i dag bemannad med läkare, företagssköterskor, veterinär, jurist, medicinsk underrättelseofficer och arbetsmiljöingenjör.

Arbetsuppgifter:
Lämna fackmässigt stöd inom området fysisk arbetsmiljö vilket inkluderar utvecklings- och utbildningsuppgifter. En huvudsaklig arbetsuppgift är att vara sammanhållande för Försvarsmaktens arbetsskadestatistik, vilket bl a inkluderar att medverka/leda olika arbets- och projektgrupper samt medverka i olika utbildningssammanhang. Andra viktiga uppgifter är att medverka i inspektioner (ÖB:s egenkontroll) av försvarsmakaktens organisationsenheter (förband/skolor och centra) avseende deras systematiska arbetsmiljöarbete (SAM-arbete) samt vara sammanhållande för Försvarsmaktens arbetsmiljöingenjörer.

Kvalifikationer:
  • Arbetsmiljöingenjör.
  • Arbetslivserfarenhet inom yrket minst 5 år.
Meriterande:
  • Militär arbetslivserfarenhet.
  • Projekt/ processutbildning.
  • Du bör vara van att undervisa.
  • Goda kunskaper i engelska.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper:
Vi förutsätter att Du är en omdömesgill, kreativ, drivande och flexibel person som har lätt för att samarbeta och för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar kring befattningen kan lämnas av:
Fredrik Löfberg, Sektionschef, fredrik.lofberg@mil.se, tfn 031-69 26 81.
Lars Skoog, Arbetsmiljöingenjör, lars.skoog@mil.se, tfn 070 699 48 45.

Fackliga representanter:
Lars Landén (SEKO),
Anders Jonsson (SACO),
Jonas Rynner (Officersförbundet),
Samtliga nås via FömedC Växel.

Övrigt:
Tillträde sker enligt ök.
Arbetsort: Göteborg.
Tillsvidareanställning (Inledningsvis 6 månaders provanställning).

Välkommen med din ansökan senast 2018-07-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget