Försvarsmakten · Publicerad 1 juli 2020

Markverkstäderna (MvE) är en avdelning som utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyner, teknisk systemstöd, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar och inte minst reparationer.

MvE Väst är en sektion inom Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med cirka 70 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg.

Arbetsuppgifter

Fordonsmekaniker kommer huvudsakligen att arbeta med felsökning, reparationer och underhåll av fordon som används inom Försvarsmakten, tex patrullfordon, bandvagnar, lastbilar, stridsfordon samt div småmaskiner. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastsällda underlag.

Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Kvalifikationer
 • Du har lägst två- eller treårig gymnasieutbildning inom fordon eller annan utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du har tidigare erfarenhet av arbete som mekaniker inom liknande område
 • Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster
 • Datorvana med kunskaper i Word och Excel
 • B-körkort
MERITERANDE
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon
 • C eller CE körkort, Truck kort
 • Kunskaper/Kännedom om PRIO (SAP)
 • Kunskap och erfarenhet av fordonselektronik
 • Arbetat med kvalitetssystem, gärna inom ISO 9001
 • Kunskaper om/erfarenhet av FM materielunderhållssystem
PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Som person ser vi att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har även en ekonomisk medvetenhet där du fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har ett strukturerat arbetssätt där du planerar, organiserar och prioriterar dina arbeten på ett effektivt sätt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på ditt jobb.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Tjänsten är en civil befattning som inleds med sex månaders provanställning.

I tjänsten kommer du att genomföra resor. Tjänsten innefattar även internationell tjänsteskyldighet samt på sikt krigsplacering.

Placeringsort är Göteborg.

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du söker och är lämplig för denna befattning.

Övrigt

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Avdelningschef Tommy Soporek, 076-649 29 99

Tjf Sektionschef Mats Persson, 073-850 84 47

HR Generalist Mette Wester, 072-395 34 59

Fackliga representanter: (kan nås via växeln 035-266 20 00)
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Tillträde efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-07-31

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga