Försvarsmakten · Publicerad 8 sept

Försvarsmakten söker en miljöhandläggare till Försvarsmedicincentrum

Sökande enhet:
Försvarsmaktens Medicincentrum är det förband inom Försvarsmakten som utbildar och utvecklar den försvarsmedicinska verksamheten. Förbandets verksamhet består av allt ifrån grundläggande militär utbildning, hemvärnsutbildning, insatsverksamhet, utveckling av militär försvarsmedicinsk förmåga, garnisonsamordning och infrastrukturfrågor. J0-avdelningen på Försvarsmedicincentrum stab fungerar som ledningens stöd och expertresurs inom områdena verksamhetssäkerhet, arbetsmiljö och miljö.

Arbetsuppgifter:
Dina huvuduppgifter blir att stödja förbandschefen genom att bygga upp det systematiska miljöarbetet samt implementering av instruktionen. Du fungerar som förbandets expertresurs i miljöfrågor och kommer att handlägga och utreda ärenden för förbandets räkning. Arbetet innebär mycket dokumenthantering och även analys av dokument. För att förbandets personal ska kunna arbeta utifrån de regler och instruktioner som finns har du både en utbildande och uppföljande roll. Din uppgift blir också att stötta förbandets chefer i hanterandet av de miljörelaterade avvikelser som uppstår och även ge åtgärdsförslag för att hindra att avvikelserna uppstår igen. Arbetet kommer innebära att du ibland måste följa med ut på övningar, vilka oftast förekommer på helger.

Kvalifikationer:
  • Akademisk utbildning universitet/högskola med miljöprofil
  • B-körkort
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska språket
Meriterande:
  • Arbetslivserfarenhet inom miljöområdet
  • Van att arbeta i projektform
  • Kännedom om Försvarsmakten struktur och regelverk
  • Miljörevision
  • Miljö hälsoskyddsutbildning eller Miljö Hälsoskyddsinspektörs utbildning
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har förmågan att arbeta självständigt och inspirerar samt motiverar andra individer till att arbeta med miljöfrågor. Du har verksamhetsfokus, är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Det är viktigt att du kan uppmärksamma och agera på oförutsedda konsekvenser. Viktigt är också att du har förmågan att förmedla budskap till åhörare som inte alltid är insatta i området. Du är van vid att granska tunga dokument med mycket text och har därför en mycket god analytisk förmåga och är inte rädd för att ta dig an dessa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar kring befattningen kan lämnas av:
Helena Järpsten, chef J0-avdelningen, 031-69 26 76.

Övrigt:
Heltid 100 %
Tillträde: december 2016 eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Göteborg
Anställningsform: Tillsvidare

Fackliga representanter:
SEKO Lars Landén
SACO-S FM Anders Jonsson
Officersförbundet Jonas Rynner
OFR/S Monika Alfredsson
Samtliga nås via växeln 031-69 20 00.

Sista ansökningsdatum:
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga