Försvarsmakten · Publicerad 5 feb

Ställföreträdande chef Logistikpluton på heltid till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Fältsjukhuset
Från den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam prod.org i fredstid. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner. Fältsjukhuset bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I det dagliga arbetet utbildar du soldaterna på logistikpluton, Fältsjukhuset. Du utbildar i soldatkunskaper samt på den materiel och fordon som nyttjas för att lösa plutonens uppgifter. Plutonens uppgift är att upprätta och driftsätta ett fältsjukhus. Ett fältsjukhus av denna omfattning kräver dygnet-runt betjäning. Eltillförsel, vatten, förplägnad, transporter inom och utom sjukhusområdet, avlopp och avfallshantering. Materielen och materielsystemen är omfattande och av väldigt hög kvalité och de ställer krav på god hantering både i förråd men också i fältmiljö. Krigsplaceringen innebär planering inför övningar samt utbildning av plutonen.

I krigsorganisationen är din roll som stf logistikplutonchef på 2.a Sjukhuskompaniet att i nära samarbete med linjechef och medarbetare att upprätta och driftsätta ett fältsjukhus. Plutonens medarbetare är till största delen tidvis anställda och består av plutonchef, stf plutonchef, gruppchef, kok, förråds och servicegrupper.

Kvalifikationer
Officersutbildning med inriktning logistik eller teknik
C-körkort
Godkänd läkarundersökning och baskrav enl FM FysS (testas vid intervju)

Meriterande
Fordonsinstruktör
Förnödenhetsförsörjningsinstruktör
Förarbevis: Truck, Hjullastare, Teleskoplastare, Tung lastbil, Tung personterrängbil
Teknisk utbildning
Erfarenhet av logistikarbete, lagerhantering, förnödenhetsförsörjning

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå OR 6-7
Typ av anställning Tillsvidare
Arbetsort Göteborg
Tillträde Enl överenskommelse
Lön Individuell lönesättning

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Patrik Pettersson, Plutonchef, patrik.h.pettersson@mil.se
Upplysningar om rekryteringen lämnas av Daniel Wagner, Personalsektion, daniel.wagner@mil.se

Fackliga representanter
SEKO Lars Landén
SACO Anders Jonsson
OF Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga