Försvarsmakten · Publicerad 14 okt

Sjöövervakningsledare

Marinens Sjöövervakning utgörs av två tekniskt utrustade ledningscentraler, vars huvuduppgift är att övervaka svenskt sjöterritorium med olika typer av sensorer. Marinens Sjöövervakning deltar i nationella och internationella övningar, samt deltar i prov- och försöksverksamhet. Verksamheten bedrivs i två centraler belägna i Göteborg och Stockholmsområdet. Från centralen i Göteborg lämnas tekniskt och personellt stöd till samlokaliserade myndigheter vad gäller rikets sjö- och flygräddning samt till Kustbevakningen. Arbetet bedrivs dygnet runt året om, vilket innebär skifttjänstgöring.

Arbetsuppgifter
Arbete dygnet runt och i vaktlag om fem personer. Anställningen innebär även krigsplacering, deltagande i utbildningar och övningar. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten medför ledning av Marinens enheter för sjöövervakning, både sjögående och flygande. Del av året kan verksamheten genomföras på annan ort i Sverige, vilket innebär att tjänsteresor kan förekomma. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder. Marinens Sjöövervakningscentraler ingår i insatsförbandet Sjöinformationsbataljonen, med anledning av detta följer även att en anställning som Sjöövervakningsledare också innehåller utbildning till kombattant, samt krav på att kunna verka som detta.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God vana att arbeta med IT-baserade system, främst i Windowsmiljö
Meriterande
 • Examen från Sjöbefälsutbildning klass VII
 • God samarbets- och ledarskapsförmåga
 • God förmåga att prioritera och planera verksamhet
 • God förmåga att ta initiativ och hög stresstålighet
 • Radiocertifikat (VHF/SRC) alternativt sambandskunskaper
 • Radarcertifikat alternativt radarkunskap/radarlära
 • Körkort B
 • Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, främst ombord Marinens fartyg i samband/stridsledningstjänst
 • Tidigare anställning inom handelssjöfart och/eller sjöfartsnäring
 • Kunskaper om radiokommunikation och vågutbredning
 • Signalskyddsutbildning
 • Fullgjord värnplikt, främst inom Marinen
Personliga egenskaper
Personlig kännedom, social kompetens- och färdighet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Clas Hägg, Chef för Sjöinfopluton Göteborg, tel 031-69 23 23

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 070-674 19 17
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15
SEKO, SEKO, Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Övrigt
Anställning: Vikariat med tidsbegränsad anställning
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsort: Göteborg
Lön: Individuell

Sista ansökningsdatum
2016-11-25

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget