Göteborg Energi · Publicerad 9 dec 2019

Har du utbildning inom systemvetenskap,IT eller motsvarande? Trivs du i en administrativ roll, älskar problemlösning och vill arbeta på en av Göteborgs mest attraktiva arbetsplatser? Då har du hittat rätt! Göteborg Energi söker nu systemingenjörer för kommande uppdrag med start efter årsskiftet. Sök tjänsten redan idag och starta ditt nya äventyr år 2020.

Om tjänsten

Du kommer arbeta i fina lokaler på Göteborg Energi i Gårda i centrala Göteborg. Du kommer att arbeta med drivet team där alla har olika roller och du arbetar under kontorstider. Syftet med tjänsten är att hantera och kvalitetssäkra hela mätvärdesprocessen från strukturinformation och mätvärden till levererat mätvärde för exempelvis fakturering, energitjänster eller till externa parter samt avräkning. Arbetet styrs av fastställda mål, tidplaner samt lagkrav. Hur arbetet ska utföras styrs av etablerade arbetsmetoder, lagar och avtal samt egen initiativkraft. Du som systemingenjören är delaktig i att sätta kort- och långsiktiga mål. Exempel på arbetsuppgifter är:

Övervakning och hantering av EDI-trafiken och dess kringliggande arbetsuppgifter för koncernen Göteborg Energi AB enligt gällande regler och föreskrifter.
Avräkning och rapportering av detta resultat samt dess kringliggande arbetsuppgifter rörande el och gas enligt gällande regler och föreskrifter.
Insamling, hantering och leverans/export av mätvärden för samtliga produkter inom koncernen Göteborg Energi AB.
Hantering och kvalitetssäkring, både löpande och fördjupat, av hela mätvärdesprocessen från strukturinformation och mätvärden till levererat mätvärde för exempelvis fakturering, energitjänster och till externa parter.
Analys och felanmälan av mät- och kommunikationsutrustning samt system.
Löpande utföra registervård för att underlätta och kvalitetssäkra processen.
Framtagning av underlag inför ekonomisk reglering.
Hantering av kundärenden rörande ansvarsområdet.
Hantering av inkommande och utgående fakturor samt kommunikationsabonnemang.

Vem är du?

Vi söker du som har en god helhetssyn, är förändringsbenägen och strukturerad. Rollen kräver att du som person är analytisk, noggrann och lösningsorienterad med en mycket god samarbetsförmåga. Vi ser även att du har förmågan att prioritera och kan växla upp en växel vid högre tempo. I övrigt önskar vi att du:

Har en akademisk utbildning som högskoleingenjör, systemvetenskap, IT- eller liknande.
Minst två års relevant yrkeserfarenhet inom IT och/eller administration
Mycket god systemvana.
Behärskar svenska och engelska i tal och skift.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga