Göteborg Landvetter Airport · Publicerad 29 dec

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Avdelning Infrastruktur ansvarar för att underhålla och utveckla flygplatsens infrastruktur. Allt ifrån vägsystem, terminaler, energi- och vattensystem till rull- och taxibanor med tillhörande ljussystem. Enheten Byggnader har ett anläggningsägaransvar för flygplatsens samtliga byggnader.

Vi söker nu en brandingenjör med uppdraget att driva och säkerställa vårt strategiska arbete med brand- och riskfrågor.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll kommer du arbeta med det systematiska brandskyddsarbetet samt risk- och sårbarhetsanalyser. Du driver det strategiska arbetet och säkerställer de styrande dokument som behövs inom ditt ansvarsområde. Du ansvarar för att hålla dig och vår organisation uppdaterad på förändringar som sker i omvärlden.
Du utbildar samarbetspartners och nyckelpersoner inom ditt ansvarsområde (brand). Som brandingenjör är du kravställare och rådgivare för tekniska brandskyddsinstallationer och efterföljande besiktningar i samband med ny- och ombyggnationer. I en del mindre projekt agerar du även projektledare.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:
  • Upprätta operativa föreskrifter och instruktioner i samråd med flygsäkerhetskoordinator.
  • Vara behjälplig med den skriftliga redogörelsen för flygplatsens brandskydd till kommunen.
  • Ta fram underlag för serviceavtal gällande tekniska brandskyddsinstallationer.
  • Svara för de tekniska brandskyddsdelarna av investerings- och underhållsbudgeten.
  • Samordna flygplatsens uppkomna anmärkningar vid arbetsmiljö- och skyddsronder som kräver åtgärd inom området för brandskyddsinstallationer.
  • Vara brandskyddsansvarig på flygplatsen.

Inom Swedavia:s koncern finns riskingenjörer som arbetar med kontinuitetsplanering och försäkringsfrågor och tillsammans med lokalt sakkunniga inom bygg, VVS, styr och el bidrar alla, tillsammans med dig, till att skapa ett fungerande brandskydd på Landvetter.

Din profil
Vi söker dig med en brandingenjörsexamen samt några års yrkeserfarenhet inom förvalting av brandskyddsinstallationer eller projektering av brandskydd. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med riskhantering inom operativ verksamhet och större projekt.

Som person är du utåtriktad, drivande och van att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du är pedagogisk och har förmåga att ställa rätt frågor så att brandrisker identifieras och bearbetas. Då tjänsten innefattar många kontakter med både kunder och aktörer på Swedavias flygplatser är det viktigt att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa relationer och engagemang.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Göteborg Landvetter Airport. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Byggnad, Andreas Ljungström på 073-867 73 54. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden löper ut. Vi ber dig därför att snarast skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2019
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Underkategori
Brandkår

Inga fler liknande jobb tillgängliga