Göteborgs Kyrkliga Stadsmission · Publicerad 16 feb

Stadsmissionen har som aktör inom civilsamhället en unik plattform för att arbeta med arbetsintegration och vill nu ta en än mer aktiv roll som en resurs för människor på deras väg till eller tillbaka till arbetsmarknaden.

Vi söker nu till Stadsmissionens verksamhetsområde Arbetsintegration en områdeschef med uppdrag att utveckla Stadsmissionens arbete med att skapa förutsättningar för människors möjligheter till egen försörjning. Uppdraget är starkt utvecklingsinriktat och handlar om att hitta nya vägar och former för arbetsintegration och bygga upp nya verksamheter för att göra så stor nytta som möjligt. Arbetet sker genom Stadsmissionens egna resurser men också genom samarbeten som möjliggör fler platser för arbetsträning.

Områdeschefen rapporterar till Stadsmissionens VD och ingår i Stadsmissionens ledningsgrupp. Tjänsten är placerad i Göteborg. Arbetet sker i nära samarbete med ingående verksamheters chefer.

Arbetsintegration omfattar verksamheterna:
  • Ergon som erbjuder arbetsträning i egna verkstäder inom snickeri, textil, butik, och data
  • Ergon Service som tillhandahåller intern service för Stadsmissionen inom städ, vaktmästeri, fastighetsskötsel, trädgård och transport
  • Second Hand-verksamheten med Insamlingscentral och 8 butiker i Göteborg och Alingsås
  • Livsmedel som hanterar mottagning och distribution av livsmedel samt drift av kök, restauranger och café.
Dessa verksamheter har sina specifika uppdrag med kvalitets- och resultatmål men tillhandahåller också platser för arbetsträning vilket utgör en unik resurs för Stadsmissionens insatser inom arbetsintegration. Totalt omfattar området idag ca 60 medarbetare.

Ansvarsområden
  • Övergripande ansvar för Stadsmissionens insatser vad gäller arbetsintegration, arbetsmarknadsfrågor och sysselsättning
  • Budget och personalansvar för ingående verksamheter
  • Initiering och uppbyggnad av nya verksamheter, arbetssätt och samarbeten
  • Utveckling av externa kundkontakter för att matcha mot behov och säkra långsiktig finansiering
  • Övergripande ansvar för metodutveckling, kvalitetssäkring, coachning och handledning inom arbetsträning
  • Vara talesperson för arbetsmarknadsfrågor och ansiktet utåt
Vi söker en utvecklingsinriktad, idérik och utåtriktad chef med akademisk examen. Du har erfarenhet av att bygga upp och driva verksamhet och har en affärsmässig förståelse och känsla. Erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor, socialt arbete eller socialt företagande är starkt meriterande. Ett starkt kontaktnät i Göteborgsområdet kommer också att underlätta ditt arbete. Du är en trygg ledare med god analytisk förmåga och har såväl kreativiteten för att kläcka idéerna, kommunikationsförmågan för att få med dig andra och genomslagskraften för att få saker att hända.

Den här rollen är unik i sitt slag och du kommer till stor del att själv avgöra hur den utformas för att du ska kunna förverkliga dina idéer för att stötta människor på sin väg mot sysselsättning och egen försörjning.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev så snart som möjligt, då vi läser ansökningar löpande, men senast 25 februari. Vid frågor, kontakta Christina Fredriksson 0702-715140.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Göteborgs kyrkliga stadsmission är en idéburen organisation som arbetar för att förbättra vardagen och framtiden för utsatta Göteborgare. Vi driver gåvo-finansierat socialt arbete samt vård och boenden på uppdrag av Göteborgs stad och VG regionen. Vi arbetar även med arbetsintegration, Second Hand butiker och olika former av kök, restaurang- och caféverksamhet. Omsättningen 2017 var ca 200 mkr. Verksamheten har ca 320 medarbetare. Läs mer på stadsmissionen.org
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Maquire Sverige AB