Göteborgs Kyrkliga Stadsmission · Publicerad 3 feb 2021

Vi söker nu områdeschef för Stiftelsen Göteborgs Kyrkliga Stadsmissions sociala arbete. Den sociala utsattheten ökar och vi möter allt fler människor som söker hjälp hos våra öppna verksamheter. Stadsmissionens roll och insatser har kanske aldrig varit viktigare än nu. Vi skalar därför upp vår kapacitet för att möta den mest akuta utsattheten och erbjuda människor en väg till verklig förändring. Samtidigt har vi en allt tätare dialog med politiker och andra beslutsfattare för att lyfta det vi ser som strukturella samhällsproblem.

Ditt uppdrag som områdeschef är att driva vårt gåvofinansierade sociala arbete utifrån de behov vi ser i staden och att rikta resurserna dit de gör störst nytta.

Verksamheten består i dagsläget av tre enheter:
  • Stöd till barn, unga och familjer i centrala Göteborg
  • Öppen verksamhet för vuxna i S.t Johanneskyrkan
  • Mötesplatser och insatser i Göteborgs mest utsatta områden
Områdeschefen rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Arbetet sker i nära samarbete med vår marknadschef och medarbetarna i insamlings- och kommunikationsteamet. Områdets ledningsgrupp består av tre enhetschefer och fyra verksamhetsutvecklare. Inom området arbetar ca 40 medarbetare och 300 volontärer.

Som områdeschef ansvarar du för områdets strategi, ekonomi, personal, kvalitet och utveckling. Rollen är utåtriktad och innebär nätverksarbete, relationsbyggande och samarbete med olika aktörer. Du är en av organisationens talespersoner och möter ofta media.

Vi söker dig med för tjänsten relevant högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet som chef på strategisk nivå. Du har en bakgrund inom socialt arbete och erfarenhet av verksamhetsutveckling och ekonomistyrning i en föränderlig miljö. Du är en relationsbyggare och har redan ett brett kontaktnät i olika samhällssektorer i Göteborg. Vi ser gärna att du har erfarenhet från civilsamhället och insamlingsfinansierad verksamhet.

Som person är du en trygg ledare som kan bidra med struktur, en strategisk blick och långsiktighet. För att kunna engagera och motivera krävs också ett prestigelöst och samarbetsinriktat förhållningssätt. Du kommunicerar förtroendeingivande med människor du möter och står bakom Stadsmissionens värdegrund.

Rollen som områdeschef är mångfacetterad och innebär en unik möjlighet att utifrån dina erfarenheter, idéer och visioner leda arbetet så att Göteborgs Stadsmission gör så mycket nytta som möjligt för varje insamlad krona för de mest utsatta människorna i Göteborg.

Välkommen med din ansökan på www.maquire.se med CV och personligt brev så snart som möjligt, då vi läser ansökningar löpande, men senast den 25 februari. Vid frågor, kontakta Maquire: Christina Fredriksson, 0702-715140 (sportlov v 7) eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Göteborgs kyrkliga stadsmission är en ledande, professionell idéburen aktör inom socialt arbete. Vi erbjuder akut hjälp och stöd till förändring genom vård, bostad och arbetsintegration. Med vårt arbete bidrar vi till att människor får en väg ur fattigdom, upplever ökad trygghet, egenmakt och delaktighet i samhället. Vår vision är ett mänskligare samhälle för alla. Omsättningen 2020 var ca 280 mkr, varav 60 mkr insamlade medel från privatpersoner, företag, stiftelser och fonder. Stadsmissionen har ca 320 medarbetare. Läs mer på www.stadsmissionen.org.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga