Geodis Sweden AB · Publicerad 29 mars 2021

OM TJÄNSTEN:
Vi söker nu två kollegor till två avdelningar på Geodis - Controll Tower samt General Cargo. Båda teamen består av 5-7 kollegor med en härlig blandning i bakgrund och erfarenhet. Teamen präglas av en "det-löser-vi-inställning" där det dagliga arbetet är fokuserat kring att supportera kunder med bästa möjliga transportlösning och service. I rollen är det främst sjöexport du kommer att arbeta med där du planerar och bokar transport enligt kundens krav. Det är ditt ansvar att sköta leveransbevakning av din frakt och även utfärda transportdokumentation. Beroende på vilket team du hamnar i kommer du antingen att arbeta med en storkund och hantera samtliga bokningar alt. arbeta mot ett tiotal olika kunder med allt från samlastning till bokning av flera containers på veckobasis. Rollen innebär daglig kontakt med kunder vilket ställer krav på god kommunikativ förmåga och en passion att ge service till kunder .

Anledningen till rekryteringen är att man har ökade volymer och behov av hjälp. Det gör att du kommer in i ett läge där det hanteras mycket bokningar och är hög fart i organisationen. Det ställer krav på att du har god personlig struktur och en positiv attityd.

Geodis lägger stor vikt på en god introduktion där du ges rätt förutsättningar att lära dig hur man arbetar i respektive team. Dessutom är man duktiga på att välkomna nya medarbetare och få dem att bli en del av gänget direkt.

I tjänsten kommer en vanlig arbetsdag bland annat att innefatta:
 • Aktivt arbete med kundvård och att ge våra kunder den bästa serviceupplevelsen
 • Exportbokning av sjötransport med hänsyn till planering och önskemål från kund
 • Sköta leveransbevakning
 • Utfärda transportdokument
 • Uppföljning, rapportering av försändelser samt bekräftelser
 • Fakturering samt kostnadskontroll
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har minst ett års erfarenhet av arbete som Speditör - om du suttit på import/export spelar ingen roll
 • Har relevant utbildning inom Spedition/Logistik alt. motsvarande erfarenhet som väger upp
 • Kunskap inom tull och tillhörande dokumentation
 • God kunskap i Office-paketet och då främst Excel
 • Har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift då kontakt med utländska transportörer och kollegor tillhör vardagen
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och din inställning till rollen. Med rätt inställning kommer man långt och kan på sikt öppna dörrar för en permanent anställning.

Har du tidigare erfarenhet av Cargowise eller Poseidon är det meriterande för tjänsten.

OM KUNDFÖRETAGET:
Geodis är en av världens främsta transportföretag. Man sitter i superfina lokaler vid Rosenlundsgatan där detta kan bli din biljett in i bolaget. Med tanke på ett ökat behov i organisationen finns chans till förlängning även efter denna konsultanställning. Du kan läsa mer om Geodis organisation här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag med omgående tillträde och löptid fram t.o.m. 31/8. Förutsatt att allt funkar bra och båda parter är nöjda kan det öppnas möjligheter till förlängning.

ÖVRIG INFO:
 • Start: Omgående
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Dino Segetalo
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervju fas.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Sökord: Spedition, Göteborg, Logistik, Försäljning, Kundservice, Frakt, Freight Forwarding, Incoterms, Logistics.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga