HR On Demand Sweden AB · Publicerad 16 okt

Vi på Antura söker nu vår framtida CFO, som vill göra avtryck hos ett av Sveriges mest framgångsrika IT/mjukvaruföretag!

Antura huvudsakliga verksamhet finns i Sverige med separata dotterbolag i Danmark och UK. CFO-rollen utgör en viktig pusselbit i företagets fortsatta expansion.

Profilen vi söker har ett stort sinne för siffror och vill både ansvara för och arbeta hands-on med koncernens ekonomi. Rollen är bred och kräver en kompetent person som vill ta helhetsansvaret för Anturas ekonomifunktion.

Du anställs i koncernbolaget och rapporterar direkt till VD. Din nya arbetsplats inryms i fina lokaler mitt i centrala Göteborg.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen i koncernen
 • Koncernredovisning- och rapportering
 • Controlling för koncernen, inklusive budget- och prognosarbete
 • Operativt och löpande arbete med månadsbokslut, årsredovisning, ekonomiska analyser, likviditetsanalyser och nyckeltal
 • Ansvar för finansiell rapportering liksom löpande rapportering till ledning och styrelse
 • Rådgivande businesspartner till VD och allmänt finansiellt bollplank i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut
 • Utveckla koncernens och dotterbolagens nuvarande ekonomifunktioner samt stöd- och affärsprocesser
 • Företräda samt agera kravställare och kvalitetsgranskare i ekonomifrågor med externa parter
 • Medlem i koncernens ledningsgrupp
Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen, eller motsvarande, inom ekonomi.

Vi tror att du har arbetat i relevanta positioner under ca 3-5 år, där du kanske har varit CFO och ansvarig för ekonomifunktionen i ett mindre tillväxtföretag. Alternativt kommer du från revisionsbyrå och/eller M&A-området och vill omsätta dina ekonomikunskaper i en ny kontext.

Erfarenhet från IT-branschen med kombinationen mjukvara och konsultation är meriterande. Du är van vid att arbeta i moderna affärssystem och har avancerade kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper:
Du trivs i en miljö, driven av utveckling, tillväxt och ett högt tempo, där din flexibilitet och kommunikativa förmåga kommer till sin rätt. Du är prestigelös och uppskattar en roll där du pendlar mellan operativa och strategiska uppgifter.

Som person är du självledande med en god förståelse för samarbetet mellan olika funktioner i ett bolag. Du kommunicerar obehindrat med alla delar i organisationen och har lätt för att både se och förstå helheten samt applicera ett "helikopterperspektiv" i ditt dagliga arbete. Givetvis är du analytisk, strukturerad och noggrann samt ser en stolthet i att alltid leverera i rätt tid och med hög kvalitet.

Vad erbjuder Antura dig:
 • Möjligheten att arbeta på ett av Sveriges mest framgångsrika IT/mjukvaruföretag, utsett till både Gasell och Superföretag sex år i rad
 • En central och viktig roll i en organisation som präglas av utveckling och framåtanda
 • Möjlighet att leda arbetet med att lyfta Anturas nuvarande ekonomifunktion med avseende på system, processer och rutiner
 • Arbeta med fantastiska, trevliga och mycket kompetenta kollegor i ett företag som bland annat utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser
Vi ser fram emot att träffa dig, varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga