HR On Demand Sweden AB · Publicerad 14 jan

Nu söker vi en junior redovisningsekonom för en rekrytering till vår kund Vägen ut!

Vägen ut! har 14 sociala företag och drygt 110 anställda, med en omsättning på nästan 44 Mkr om året. De flesta har gått från bidragstagaren till företagare. Alla företag inom Vägen ut! har dubbla uppdrag. Dels säljs miljövänliga produkter och tjänster och dels skapas arbete åt människor som inte kommer in på arbetsmarknaden. Företagen drivs på ett socialt hållbart sätt och är miljödiplomerade med stort fokus på att skapa gröna jobb. Konsortiet Vägen ut! kooperativen är franchisegivare åt de 13 övriga företagen.

Rollen som redovisningsekonom i Konsortiet innebär att du stödjer cirka 6 franchiseföretag med bland annat löpande bokföring, rapportering samt fakturering. För att trivas i rollen behöver man ha ett stort intresse av att hjälpa andra och samtidigt hålla ordning och struktur. Vägen ut! kommer framöver driva ett arbete med att modernisera kundlösningar och söker därför en förändringsbenägen person som vill vara med och utveckla nya digitala lösningar.

Kulturen på Vägen ut! är öppen, vänlig, empatisk med stort engagemang. Företagsmodellen bygger på empowerment eller egenmakt, där man syftar på den process som ger människor kontroll och bestämmanderätt över sina liv.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst, placerad i Majorna. Till en början är tjänsten på 50% med möjligheter att utvecklas till en 100% tjänst. Går du sista terminen på en YH-utbildning inom ekonomi och är intresserad av att göra din sista praktik på Vägen t! så är du också varmt välkommen med din ansökan. För rätt person finns då stora möjligheter att på sikt få fast tjänst.

Arbetsuppgifter
I rollen som junior redovisningsekonom kommer du bland annat arbeta med:
  • Löpande bokföring
  • Leverantörs och kundreskontra
  • Rapportering av moms- och arbetsgivaravgifter
  • Kvittoredovisning och reseräkning
  • Månadsavstämning – och rapportering
  • Övrig administration
Din bakgrund
Vi söker en lugn, glad och strukturerad person som trivs med att ge stöd åt verksamhetschefer, och som har en god förmåga att strukturera och administrera. För att passa i rollen har du ett brinnande intresse för sociala frågor och att se företag och människor växa.

Som redovisningsekonom är du ett bollplank åt verksamhetschefer gällande ekonomi och behöver därför vara pedagogisk och på ett enkelt sätt kunna beskriva ekonomiska sammanhang.

Det är meriterande om du har tidigare vana av arbete inom ekonomi men det viktigaste är att du är en pålitlig, engagerad och lugn person. Du har bra tålamod, är uppgiftsinriktad och stresstålig.

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och god kunskap i ekonomisk redovisning. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av Visma, men inget krav. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och erfarenhet av Excel.

Vägen ut! värnar om mångfalden i bolaget och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökande till denna tjänst.

Låter tjänsten intressant för dig? Tjänsten kommer tillsättas när vi har hittat rätt kandidat så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag är 2018-01-31. Tillträde enligt överenskommelse. Kontakta rekryterare Ida Schiötz, ida.schiotz@hrondemand.se, 0761-80 10 06 vid frågor.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vägen ut! kooperativen - Företag för en hållbar värld.

Vägen ut! kooperativen har 12 sociala företag, drygt 110 anställda och omsätter 41 Mkr om året. Företagen ägs av medarbetarna. Företagen finns inom en bredd av branscher. Alla företag har dubbla uppdrag, dels säljs miljövänliga produkter och tjänster, dels skapas arbete åt människor som inte kommer in på arbetsmarknaden. Företagen finns på flera håll i landet och sprids genom social franchising.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga