Hedlundgruppen · Publicerad 11 mars 2021

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kommersiell och engagerad ekonomichef vars huvuduppgift blir att leda och utveckla ekonomifunktionen hos Hedlundgruppen. Du har ett personalansvar för tre personer och ansvarar för bokslut, skattefrågor och övergripande finansiell analys. I ditt ansvarsområde ingår framtagning av årsbokslut, månadsbokslut, rapportering och deklarationer samt att du ständigt utvecklar processer, rutiner och arbetssätt. Förutom helhetsansvar för redovisningen har du också ansvar för IT, system och processer samt ett övergripande HR ansvar. Vidare är rollen en mycket affärsinriktad funktion där du stödjer verksamheten och arbetar kontinuerligt med forecast och budget.

Du kommer också att lägga stort fokus på:
  • Ansvar för analys av avvikelser och kostnadsuppföljning
  • Uppföljning av befintliga-, samt framtagning av nya, KPI:er
  • Ansvar för process och systemförbättringar genom digitalisering
  • Beräkna, prognostisera och följa upp investeringsprojekt
Som Ekonomichef sitter du med i ledningsgruppen och rapporterat till VD, ägare och styrelse. Tjänsten är placerad på kontoret i Göteborg.


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och med minimum fem års arbetslivserfarenhet av en för tjänsten relevant roll. Företrädesvis med ett par års erfarenhet av en liknande roll, alternativt har du arbetat inom revision och/eller som controller och vill ta nästa steg i din karriär. Du är självgående och trygg i din roll, samtidigt som du tar initiativ och är drivande till utveckling och förbättring. Du är affärsmässig i ditt sätt att tänka samt agera och tycker om att arbeta i en affärsnära funktion där du får goda möjligheter att påverka affären. Vidare har du som Ekonomichef en god kännedom om regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete.

Du är strukturerad, noggrann och analytisk och har mycket goda IT-kunskaper, framförallt i Excel, det är meriterande om du har erfarenhet av Jeeves. Du har erfarenhet ifrån att utveckla och effektivisera processer och det är meriterande om du har drivit förändringsprojekt. Du behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.


DIN PERSONLIGHET

Som person är du positiv och nyfiken, du drivs av att hela tiden hitta nya och effektivare arbetssätt för att på så sätt bidra till utvecklingen av bolaget. Du är proaktiv och självgående i ditt arbete, och kan lätt anpassa dig till nya människor och har förmågan att kommunicera både muntligt som skriftligt på alla nivåer inom organisationen. Du har intresse för affärer och trivs i en dynamisk och snabbrörlig miljö där prioriteringar och problemställningar snabbt kan komma att ändras. Du arbetar med hög integritet, är pålitlig och är samtidigt duktig på att skapa engagemang och motivation hos människor omkring dig.


ANSÖKAN

Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering. Ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851 johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Hedlundgruppen ingår i en världsomspännande företagsgruppering och har som affärsidé att skapa Sortiment som Säljer. Detta gör vi genom att designa, producera, importera och marknadsföra säsongsartiklar, skriv- och ritartiklar samt kort och present. Våra leverantörer finns i huvudsak i Fjärran Östern. Hedlundgruppens kunder är i stort sett hela detaljhandeln i Norden och våra produkter finns i de allra flesta nordiska hem. Hedlundgruppen är marknadsledande i Norden och omsätter på denna marknad ca 230 milj med ca 70 anställda. Läs mer på www.hedlundgruppen.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 apr 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler jobb från Hedlundgruppen tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga