Hung Fat Trading Livs AB · Publicerad 29 nov

Är du en driven ekonom med erfarenhet från grossistbranschen som söker nya utmaningar? Vill du arbeta i en organisation som präglas av entreprenörsanda? Vi söker nu en engagerad och nyfiken CFO som vill vara med i utvecklingen av Hung Fat Trading Asien Livs AB. I rollen som CFO kommer du att ha ett övergripande ansvar över ekonomifunktionen samt ansvara för en mer effektiv hantering av ekonomistyrningen. Som CFO för Hung Fat Trading arbetar du mycket med ad-hoc relaterade verksamhetsbehov och fungerar lite som företagets problemlösare. Du kommer att rapportera till VD och din centrala arbetsplats blir Hisings Backa, Göteborg.

Ansvarsområde
  • Fullt ansvar för ekonomi/finansfunktionen inom FCL Holding
  • Personalansvar för ekonomi- och supportpersonal
  • Utvecklande och framtagande av rapporter
  • Business Partner till VD och affärsområdeschefer
  • Rådgivande i strategi- förvärvs- och investeringsfrågor
  • Kontakt med myndigheter
  • Upprättar cash management och likviditetsprognoser
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har förståelse av flödet vad gäller import/export till Sverige, Asien och EU-länder. Du är en trygg person som vill utvecklas och ser möjligheter samtidigt som du vågar ifrågasätta. Struktur, ordning & reda ser vi som en självklarhet. För att vara kvalificerad för rollen som CFO är det även viktigt med tidigare erfarenhet av myndighetshantering samt tull- och skattefrågor. Vidare är det ett krav att du talar och skriver flytande i såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

För att bli framgångsrik i rollen som CFO på Hung Fat Trading Asien Livs bör du trivas med att arbeta i ett företag med stark entreprenörsanda och engagemang. Du är en strukturerad, proaktiv och självständig person som vågar ifrågasätta och kan driva ditt arbete framåt på egen hand. Du intresserar dig för andra kulturer och har god kommunikativ förmåga.

Placeringsort: Göteborg

Om Hung Fat Trading AB

Hung Fat Trading Livs AB etablerades 1993 och inkluderar även ett fastighetsbolag, 3 E Fastighets AB. Som en ledande livsmedelsgrossist, specialiserad på asiatiska och djupfrysta livsmedel, kan vi erbjuda ett imponerande urval av mer än 3000 konkurrenskraftiga produkter, importerade direkt från våra leverantörer i Kina, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam, Japan samt EU-länderna. Efter många år av målmedvetna ansträngningar har vi etablerat oss som en pålitlig och långsiktig affärspartner till många företag runtom i världen. Våra kunder finns i bl.a hela Skandinavien, Polen och Tjeckien. Vi har idag mer än 600 företag som kunder. Vår snabbgross butik i Göteborg växer också i snabb takt. Tack vare stora volymer, moderna lagerlokaler och egna transportmöjligheter kan vi alltid erbjuda produkter av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hung Fat Trading Asien Livs AB med Meritmind. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Under högsommaren kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att svara på frågor kring tjänsten eller ge personlig återkoppling på din ansökan. Skulle du ha några frågor så kan du ringa oss på 031 383 55 00. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

CFO, Head of Finance, Financial manager, Finance manager, Finance director, Accounting manager, Business controller manager, Senior business controller, Business controller, Ekonomichef, Redovisningschef
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga