Kammarrätten i Göteborg · Publicerad 21 okt

Vill du bidra till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet? Präglas du av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda? Då kan du vara dig vi söker. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som registrator på aktuariekontoret ingår du i ett team tillsammans med tre andra registratorer samt personal på arkivet. Teamet svarar gemensamt för bland annat hantering av inkommande post, registrering av mål, service till allmänheten och personal inom domstolen, utfärdande av laga kraft, registrering av överklaganden och utlämnande av handlingar.

En central del i handläggningen av inkommande post och registrering av mål är att analysera och klassificera överklaganden inför det fortsatta arbetet med målen på de dömande avdelningarna. En alltmer digitaliserad informationshantering kommer att prägla arbetet.

Aktuariekontoret arbetar tätt tillsammans med arkivet och de dömande avdelningarnas målkanslier. En väl utvecklad förståelse för varandras arbetsuppgifter och ett väl fungerande samarbete mellan aktuariekontoret, målkanslier och arkiv är en förutsättning för en väl fungerande domstol. Som registrator får man vara beredd att gripa sig an även arbetsuppgifter som annars utförs på målkanslierna och inom arkivfunktionen.

Utbildning/erfarenhet

Kammarrätten fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska självständigt kunna strukturera och planera ditt arbete samt ha förmåga att prioritera. Som person är du noggrann och ansvarstagande med en utpräglad känsla för service. Du har mycket lätt för att samarbeta, är flexibel, utvecklingsorienterad och tar gärna egna initiativ.

Du har lägst treårig teoretisk gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete i domstol, t.ex. som registrator eller domstolshandläggare, är meriterande. Detsamma gäller motsvarande erfarenhet från annan offentlig verksamhet, advokatbyrå eller liknande. Väl vitsordad

Yrkeshögskoleutbildning till Paralegal/Juridisk assistent kan vara meriterande. Du är van att arbeta med IT-stöd och behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Du är också väl förberedd inför och intresserad av digital informationshantering och ett digitalt arbetssätt.

Förmåner

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningen inleds med sex månaders provtjänstgöring
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser: En
Lön: Kammarrätten tillämpar individuell lönesättning.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.
Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har ca 120 anställda varav ungefär 85 är jurister. Av dessa är drygt 30 ordinarie domare.
Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen samt olika mål som avser tvång mot person.
Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet och trivsamt. Verksamheten präglas av den gemensamma värdegrunden kompetens, engagemang, öppenhet och laganda.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga