Konfidentiell · Publicerad 10 feb 2020

Till en av våra fina kunder inom fastighetsbranschen söker vi nu en systemkunnig ekonom för uppdraget att utveckla, förvalta och förfina verksamhetens ekonomi- och beslutsstödsprocesser. Uppdraget är initialt på ett år och skulle kunna leda till fast anställning hos kundföretaget.

Ditt uppdrag
Tjänsten tillhör Verksamhetsutveckling / IT och rapportering sker till Verksamhetsutvecklingschefen.

Uppdraget syftar till systemförvaltning och utveckling av ekonomiprocessernas nuvarande eller kommande system och arbetssätt. Idag tillämpas ERP systemet Agresso samt Hypergene för beslutstöd, delvis även Incit Xpand samt kommande projekt inom Power BI.

Enhetens uppdrag är att genom samordning stödja och utveckla företagets digitalisering inom olika områden. Detta görs genom systemförvaltning, support, felhantering, kravställande mot leverantörer samt vidareutveckling av både systemstöd och arbetssätt. Enheten verkar för hela koncernen och har daglig kontakt med både interna funktioner placerade i Göteborg, Malmö och Stockholm samt externa leverantörer.

Exempel på arbetsuppgifter i punktform
 • Att vara länken i kontakten med systemleverantören för att få systemet att hänga ihop och utvecklas utifrån företagets behov.
 • Att fånga upp behov för att få systemen att stödja företagets arbete med planering och redovisning, uppföljning m.m.
 • Att stötta organisationen i utveckling och underhåll av strategisk Master Data för att upprätthålla en god kvalitet i systemen.
 • Säkerställa systemens drift, funktionalitet och kvalitet
 • Arbeta med införande av nya moduler, funktioner och integrationer med andra system
 • Felsöka och åtgärda inkomna ärenden
 • Vidareutveckling av befintliga system
 • Vidareutbildning och kompetensöverföring till användare samt underhålla behörigheter och registervård
 • Vara engagerad i samt självständigt driva utveckling inom nya systemstöd
Din bakgrund
 • Vi söker dig som har en Ekonomiutbildning alternativt har en utbildning inom Systemvetenskap.
 • Du har erfarenhet av att arbeta operativt med processer inom Redovisning och/eller Ekonomistyrning i ett eller fler större Affärssystem.
 • Du har erfarenhet av liknande systemunderhåll och underhåll av Master Data i en större organisation med komplex systeminfrastruktur.
 • Du har erfarenhet av implementering och integrationer med försystem och BI-verktyg från något ERP-system. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av Agresso samt Hypergene.
Personliga egenskaper för att lyckas i denna roll
Du har förmågan att arbeta operativt lösningsorienterat såväl som långsiktigt med ett helhetsperspektiv. Du behöver dessutom ha en lyhördhet och förmågan att ha många kontakter samt kunna fånga upp olika behov och synpunkter för att komma med förslag på lösningar. Som person är du är pragmatisk och van att analysera situationen för att hitta lösningar och förbättringsområden. Då du kommer att arbeta i ett öppet kontorslandskap är det viktigt att du trivs i en social och dynamisk miljö. Då du kommer att arbeta i ett företag som använder svenska som koncernspråk behöver du även tala och skriva obehindrat på svenska.

När du blir en av oss
Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär, ambitiöst va? Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har några frågor om våra uppdrag. Vi som arbetar med detta område i Göteborg är Talent Acquisition Specialist/konsultchef Lisa Kayser, lisa.kayser@wise.se, tel: 076 - 000 18 60 och konsultchef Alexandra Cederqvist tel. 073 - 521 65 60.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken - modig - proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 feb 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga