Lärarförbundet · Publicerad 16 sept

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba

på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade frågor. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integrationen. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare.

Dina arbetsuppgifter
Det här vikariatet har ett fokus på att hantera medlemsärenden och förhandlingar. Tjänsten som regionombudsman innebär att du arbetar med direkt rekrytering och organisering av nya medlemmar, förhandlingar, leder utbildningar och är Lärarförbundets ansikte utåt i alla de forum du agerar i. Med ett utvecklingsinriktat och konsultativt förhållningssätt bidrar du till att Lärarförbundet blir en ännu mer attraktiv och rekryterande organisation. Uppdraget innebär också att du coachar och stödjer styrelser och fackliga företrädare i deras ledaruppdrag och verksamhet. Lärarförbundets fokus är att vara medlemsnära och att utveckla arbetet på förskolor och skolor så att det stärker och stödjer lärares vardag - du kommer på olika sätt bidra till att detta arbete utvecklas. I din roll rapporterar du till regionchefen.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ha
  • god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
  • intresse av att rekrytera nya medlemmar
  • kunskap om lagstiftning och tillämpning inom det arbetsrättsliga området
  • kunskap om förhandlingsarbete och att handlägga enskilda medlemsärenden
  • IT-vana samt vara orienterad inom sociala medier
  • körkort
Ett krav är att ha minst tre års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har en bakgrund som fackligt förtroendevald eller lärare. Vi tror att du är nyfiken, har analytisk förmåga och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Det är meriterande om du har vana att coacha andra och om du har erfarenhet från förändringsarbete. Det är även meriterande med andra språk än svenska och engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är i en spännande utveckling. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension, och vi kan erbjuda dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och friskvårdsbidrag. Regionkontoret är placerat centralt i Göteborg med bra kommunikationer och många trevlig restauranger i närområdet. Vi eftersträvar mångfald och att spegla våra medlemmar och förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. 2016 tilldelades Lärarförbundet Guldknappen, ett pris för bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar. Tjänsten är ett vikariat med tillträde runt 1 november efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst.

Välkommen med din ansökan så fort som möjligt, senast den 2016-09-25. Urval och intervjuer sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler jobb från Lärarförbundet tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga