Latour Industries · Publicerad 26 feb 2021

Vi söker nu en driven, kommunikativ och analytisk Group Controller till vårt kontor i Göteborg.

Vi söker dig som vill utvecklas, ta ansvar och vill arbeta både operativt och strategiskt i din roll som Group controller. Detta är en delvis en ny roll inom bolaget och här finns möjligheten att både påverka och utveckla! I den här rollen rapporterar du direkt till Latour Industries (LTI) CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Bokslutsarbete, Controlling och analys av bolagen inom LTI
 • Ha löpande kontakt med bolagen i olika redovisnings-/bokslutsfrågor
 • Samordna och driva frågor inom controllerområdet
 • Vara super-user för AARO och kunna vara ett kommunikativt bollplank
 • Budget-/prognos-/ och månadsuppföljning
 • Kontinuerligt arbeta med viktiga KPIer och en kvalitativ rapportering
 • Uppföljning av KPIer och kontaktperson mot bolagen
 • Uppdatera och utveckla policies och processer
 • Sammanställa styrelsematerial och presentationer
 • Driva olika process- och digitaliseringsprojekt internt och mot bolagen
 • Nära samarbete med LTIs CFO inom olika arbetsområden, bl.a. förvärv av bolag
Utbildning och erfarenhet:

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi och redovisning samt minst 3-5 års relevant arbetserfarenhet gärna inom industriell verksamhet. Det meriterande om du har erfarenhet av arbete på ett huvudkontor samt viss kunskap om koncernredovisning. Du har ett stort digitaliserings/IT-intresse och kanske har du ett super-user ansvar på din arbetsplats idag. Du kan din redovisning och har förmågan att se bakom siffrorna, sammanställa avvikelser, göra analyser och dra slutsatser

Du är van vid att ha många kontaktytor, där det faller sig naturligt för dig att skapa och bygga affärsrelationer - både internt och externt.

Engelska och svenska behärskar du flytande i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i Excel och övriga Microsoft verktyg. Har du arbetat även i andra analysverktyg är det en stor fördel.

Egenskaper:

Vi ser att du är driven, analytisk och strukturerad. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll och tar ansvar i ditt arbete. Du är självständig, initiativtagande och har en naturlig pondus. Du vågar fatta egna beslut och driva uppgifter till avslut.

Du uppskattar en roll där både operativt och strategiskt arbete är en del av din vardag.

I den här rollen söker vi dig som är kommunikativ och vill skapa och bygga relationer med andra bolag inom koncernen för få fram den information som krävs.

Vidare ser vi att du har en prestigelös och flexibel inställning, där du ser möjligheterna med att allt ännu inte är färdigt och på sin plats. Du drivs av att kontinuerligt arbeta med förbättringar och effektiviseringar, kan grotta ner i detaljer men även lyfta blicken och se helheten och strategiskt. Här finns för rätt person möjlighet att både kunna utvecklas i din roll, och på sikt inom Latourkoncernen.

Om Latour Industries


Latour Industries AB ägs av Investment AB Latour och utgör ett av fem rörelsedrivande helägda affärsområden. Latour Industries är ett investmentbolag verksamt inom verkstadsteknik och byggnadsautomation. Vår styrka är att utveckla och förädla bolag så att de når sin fulla potential. Vi arbetar också aktivt med att identifiera och förvärva nya bolag med tillväxtpotential. Genom vår långa erfarenhet från industrin och affärsutveckling bidrar vi till att varje affärsenhet utvecklas självständigt och stabilt. Vi står för ett omsorgsfullt ägande där vi tillför finansiella resurser och inspirerande ledarskap. Vi premierar individuellt entreprenörskap som leder till utveckling och ökar respektive enhets konkurrenskraft. Vårt mål är att varje bolag ska öka sin lönsamhet långsiktigt och varaktigt för att så småningom kunna utgöra stommen i nya affärsområden. Latour Industries har idag 11 affärsenheter med olika inriktning och 1 minoritetsinvestering. För mer information läs mer på https://latourindustries.se/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Latour Industries med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Susanne Areschoug på 0701 660 803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!

Group Controller, Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga