Lowell Sverige AB · Publicerad 23 nov 2020

Till finansteamet på Lowell söker vi nu en erfaren redovisningsekonom. Du kommer att ingå i ett tight finansteam bestående av 5 personer. Ditt ansvar blir främst den löpande redovisningen samt månads-, kvartals- samt årsbokslut.

Lowell jobbar ständigt med kvalitets- och effektivitetsfrämjande projekt och samarbetet inom det nordiska finansteamet är tätt. Du kommer att ha en hel del kontakt och utbyte med kollegor från de nordiska systerbolagen.

Ansvarsområde
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Säkerhetsställa periodiseringar, avstämningar, dokumentation
  • Årsredovisning, Inkomstskatt
  • Moms och skatteredovisning, legal rapportering
  • Ansvar för likviditetsplanering
  • Statistik och myndighetskontakter
  • Kontakt med revisorer övriga rådgivare inom redovisning, skatt och moms
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har mycket goda redovisningskunskaper med lång och bred erfarenhet. Intresse för att utveckla rutiner och processer är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska liksom goda kunskaper i Excel är viktigt.

Personliga egenskaper

Som redovisningsekonom på Lowell behöver du ha kvalitet och service i fokus och vara självgående. Du trivs med att ha ett eget ansvar samt att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna som en sann lagspelare. Du har en prestigelös inställning och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Placeringsort: Gårda, Göteborg

Om Lowell:

Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark, Estland och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av Lowell-koncernen sedan i mars 2018. Lowell erbjuder såväl stora som små företag helhetslösningar inom kredithantering. Vi har ett brett tjänsteutbud som omfattar hela kreditcykeln, från fakturering, inkassotjänster, köp av förfallna eller osäkra fordringar, samt omfattande analystjänster.

I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Hela Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden.

Mer information om Lowell hittar du på www.lowell.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Lowell med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Anette Wickholm på 070-712 9808 eller kandidatansvarig Sofia Skyvell på 070-092 1530 Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga