MSX International · Publicerad 16 dec 2020

Vår kund MSX international befinner sig på en spännande tillväxtresa och rekryterar nu en affärsinriktad och operativ Nordisk Ekonomichef som vill vara med på den här resan.

Du kommer att ha en bred roll där du har ett övergripande ansvar för bolagets ekonomi, budget- och prognosprocess, uppföljning och analys för att stötta och driva verksamheten framåt. Du stöttar affären och Account Managers där du är aktivt engagerad i verksamhetens projekt tillsammans med Account Managers och VD.

Du har ett tydligt affärstänk och kommer agera finansiell och strategisk sparringpartner till VD och övriga i ledningsgruppen, där även du är medlem.

Du kan också din redovisning då du ansvarar för att leda års-, kvartals- och månadsbokslutsprocessen och stöttar ditt team då frågor dyker upp.

Här söker vi dig som har erfarenhet av och trivs i en analytisk, affärsnära och operativ roll, där du är en nyckelperson i att driva bolaget framåt.

Du rapporterar till Regional Finance Director i UK och har ett nära samarbete samt streckad rapportering till VD i Göteborg. Du ansvarar även för ett mindre team om 3 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvar, utveckling och analys av budget, prognoser och affärsplaner tillsammans med VD
 • Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal för beslutsunderlag
 • Kontinuerligt utveckla viktiga KPIer och skapa en kvalitativ rapportering
 • Agera beslutsstöd och support till verksamheten i affärsmässiga och finansiella frågor
 • Vara operativ och förstå bolagets affär för att kunna stötta verksamheten
 • Säkerställa kommersiella element i kundavtal tillsammans med Account Managers
 • Huvudansvar för en kvalitetssäkrad bokslutsprocess där du säkerställer att teamet sköter redovisningen enligt lagar och regler
 • Konsolidering och rapportering av finansiellt resultat
 • Ett övergripande kontorsansvar och arbetsfördelande ansvar
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har akademiskt examen samt har ca 10 års kvalificerad erfarenhet inom ekonomi, Business Control och styrning. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i affären, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt.

Du har god förståelse för redovisningen för att kunna stötta ditt team och säkerställa kvalité enligt lagar och regler.

Du är driven, engagerad och har ett stort intresse av att driva förbättrings- och utvecklingsarbete. Du bidrar med struktur och ser förbättringsmöjligheter, är resultatinriktad och har en analytisk blick samtidigt som du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du är prestigelös och är inte rädd för att hjälpa till eller ställa frågor. Du har ett helhetsperspektiv och har samtidigt förmågan att sätta dig in i detaljer när det behövs.

Du har även lätt att få andra med dig och är en god lagspelare som finner det enkelt att samarbeta med andra kollegor. Har du dessutom ett intresse för bilindustrin ser vi det som mycket meriterande.

Här trivs du som är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att stötta och utveckla processer och verksamheten för att se tydliga resultat och tillväxt. Du lockas av att vara med på en tillväxtresa där din input kommer att ha stor påverkan. Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det kommer att ställas krav på ett självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo. Självklart vill du utvecklas i din roll och växa med bolaget.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vad erbjuder vi dig?
 • Du blir varmt välkomnad av ett team som präglas av omtanke och energi. Här bryr man sig genuint om sina kollegor och smittar varandra med positivitet!
 • Friskvårdsbidrag och Kollektivavtal
 • Dessutom får du möjligheten att vara med på en spännande tillväxtresa i ett dynamiskt bolag med en "startup vibe". Här får du utveckla och utvecklas tillsammans med MSX.
Om MSX

MSX International är en global branschledande leverantör av konsulttjänster och Business Process Outsourcing till fordonsindustrin med vi är ca 5000 medarbetare globalt. I Norden är vi stolta över vårt team bestående av drygt 140 experter som levererar mätbara resultat med hög kvalitet. MSXI investerar kraftfullt inom digitalisering för att öka vårt försprång som den ledande aktören i att supportera fordonsindustrin i en föränderlig tid. Tack vare vårt fokus på utveckling och kvalitet, växer vi snabbt och har de flesta biltillverkarna som kunder. Ett exempel är Volvo Car Corporation som tilldelat oss utmärkelsen Volvo Quality Excellence (VQE) för vårt arbete som leverantör.

I denna rekryteringsprocess samarbetar MSX International med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta Anna Haga på 0702010355 alternativt Marianne Seal på 0701 660 863Intervjuer och urval kommer att påbörjas vecka 2.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga