MSX International · Publicerad 15 dec 2020

Till finansteamet på MSX international söker vi nu dig som kommer att ansvara för redovisningen för de nordiska bolagen.

Här får du vara med och forma en ny roll i bolaget för att sedan vara med på en spännande tillväxtresa framåt. Om du trivs i en dynamisk och prestigelös miljö samt motiveras av att hitta förbättringar och effektivisera processer kommer du troligen trivas bra här.

Tjänsten är placerad på kontoret i Gamlestaden. Du rapporterar till Nordisk Ekonomichef och ingår i ett team på fyra personer.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor som arbetar med kund-och leverantörsreskontra kommer du ansvara för redovisningen i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Att agera bollplank till teamet samt att ständigt se till att företagets processer utvecklas i rätt riktning kommer vara ytterligare en viktig del av rollen.

Detta innefattar:
 • Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande redovisningen
 • Månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Hantering av moms- och skattefrågor samt deklarationer
 • Ansvara för att redovisningen följer koncernens riktlinjer
 • Säkerställa att löpande redovisning, processer, rutiner, lagar och regler efterföljs
 • Hålla sig ajour kring lagar och regler inom redovisning och kontinuerligt se till att rätt kunskap finns inom bolaget
 • Arbetsleda teamet och säkerställa kvalité samt effektivitet
 • Kontaktperson till externa leverantörer
 • Rapportering till SCB
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen och tror att du har 7-10 års gedigen arbetslivserfarenhet inom redovisningsområdet. Du har troligen haft en liknande roll och trivs i rollen som redovisningsansvarig, där du även stöttar dina kollegor med din kunskap och erfarenhet inom redovisningsområdet. Du lockas av att kunna bidra i en snabbväxande internationell miljö.

Du är systemkunnig, har goda datorkunskaper och är van vid att arbeta med Excel som ett analysverktyg. Du talar och skriver flytande på både svenska och engelska.

Har du tidigare drivit förbättringsprojekt och/eller har erfarenhet av IFRS är det meriterande.

Personliga kvalifikationer

Vi ser att du som söker har ett genuint intresse för redovisning samt har en stark inre motor som gör att du motiveras av att påverka och åstadkomma resultat. Du ser och söker ständigt efter effektiviserings- och förbättringsmöjligheter, tar snabbt tag i det du inte tycker fungerar optimalt och koordinerar och driver aktiviteter inom företaget.

Vidare har du en god analytisk förmåga och värdesätter noggrannhet, samtidigt som du inte glömmer att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer. Du arbetar målmedvetet med stort fokus på struktur, proaktivitet och kvalité. Att arbeta i högt tempo och prioritera bland dina arbetsuppgifter faller sig naturligt för dig.

För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta i en dynamisk miljö, med en prestigelös kultur och i ett tätt samarbete med dina kollegor. Du har ett tydligt framåtriktat fokus och en positiv inställning till förändringar.

Självklart är du också en positiv, kommunikativ och jordnära person som värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen.

Placeringsort

Göteborg

Vad erbjuder vi dig?
 • Du blir varmt välkomnad av ett team som präglas av omtanke och energi. Här bryr man sig genuint om sina kollegor och smittar varandra med positivitet.
 • Friskvårdsbidrag & Kollektivavtal
 • Du får möjligheten att vara med på en spännande tillväxtresa i ett dynamiskt bolag med en "startup vibe". Här får du utveckla och utvecklas tillsammans med MSX.
Om bolaget

MSX International är en global branschledande leverantör av konsulttjänster och Business Process Outsourcing till fordonsindustrin med ca 5000 medarbetare globalt. I Norden är vi stolta över vårt team bestående av drygt 140 experter som levererar mätbara resultat med hög kvalitet. MSXI investerar kraftfullt inom digitalisering för att öka vårt försprång som den ledande aktören i att supportera fordonsindustrin i en föränderlig tid. Tack vare vårt fokus på utveckling och kvalitet, växer vi snabbt och har de flesta biltillverkarna som kunder. Ett exempel är Volvo Car Corporation som tilldelat oss utmärkelsen Volvo Quality Excellence (VQE) för vårt arbete som leverantör.

I denna rekryteringsprocess samarbetar MSX International med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta Anna Haga på 070-201 03 55 alternativt Marianne Seal på 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att påbörjas vecka 2.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga