Maskinentreprenörerna · Publicerad 4 maj 2021

Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarförening inom Svenskt Näringsliv. Företagen bygger Sveriges infrastruktur, och är i hög grad centrala för dagens behov av global omställning och lägger grunden för utvecklingen. Företagens anläggningsmaskiner är av samhällsbärande betydelse då all förbättring av vår miljö kräver att de finns på plats. Vi medarbetare har alla ett stort engagemang att vara rådgivare och stöd till våra medlemmar och det är kärnan i vår verksamhet. Vi jobbar med frihet under ansvar och har högt i tak på arbetsplatsen.

Om rollen
Vi är ett team inom arbetsrätt där rådgivning till våra medlemmar har högsta prioritet. Rollen som företagsrådgivare på Maskinentreprenörerna omfattar arbetsrättslig rådgivning till både små och stora företag samt förhandlingar med våra fackliga motparter. Det är viktigt att ha ett intresse för våra medlemmars affär för att förstå hur vi kan stötta dem på bästa sätt. Det är en relationsskapande roll som bygger mycket på förtroende och dialog och du kommer att arbeta proaktivt för att öka kunskapen om oss i regionen. Vi kommer att flytta till nybyggda, trevliga lokaler på Södra Hamngatan 53 under hösten och du kommer att rapportera till förhandlingschefen som sitter i Stockholm.

Så här tror vi att du är
Du har relevant utbildning och erfarenhet inom HR, dokumenterad längre erfarenhet av arbete med kollektiv-/och arbetsrättsliga frågor samt god förhandlingsvana. För att trivas i rollen är du en kommunikativ och prestigelös person som är social, har lätt för att skapa förtroende och har en god samarbetsförmåga. Du kan effektivt lösa arbetsuppgifter självständigt samt är nyfiken och öppen för att lära dig nya saker. I rollen som rådgivare är du ensam om arbetsuppgifterna i regionen, är van vid självledarskap och tycker om friheten att driva och utveckla dina egna uppdrag. Arbetet kräver att man är noggrann, trovärdig och kan driva medlemmars ärenden och förhandlingar samt vara ett stöd åt företagen. Du är bekväm med förändringar och kan snabbt lösa problem när det uppstår.

Mer om oss
Vi företräder och stödjer företagare med anläggningsmaskiner och arbetar för branschens utveckling. Maskinentreprenörerna, förkortat ME, företräder drygt 4 000 medlemmar med nästan 20 000 anställda. Våra medlemsföretag anlägger vägar och järnvägar, snöröjer, gräver ned bredband, vatten- och avloppsledningar, lastar ut malm i gruvor, för att nämna några exempel. Kort sagt utvecklar våra medlemmar genom sina verksamheter vårt samhälles infrastruktur. Maskinentreprenörerna arbetar för branschens utveckling på flera sätt. Vi driver en aktiv dialog med myndigheter, politiker, intresseorganisationer och andra förbund där vi lyfter frågor som rör entreprenörskap och vår bransch. Vi svarar på remisser som berör våra medlemmar och verkar för fri företagsamhet och en sund marknadsekonomi.

Vill du veta mer om tjänsten?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Hägglöf på malin.hagglof@wise.se. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 9 maj 2021. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga