Meritmind AB · Publicerad 29 nov

Nu söker vi Business controllers till vår växande konsultverksamhet i Göteborg. På dina uppdrag kommer du att arbeta med till exempel utveckling av finansiella analyser, utfall och lönsamhet, budget- och prognosarbete samt ekonomiska rapporter. Som Business controller kommer du även att vara delaktig i att ta fram nyckeltal, utveckla KPI:er och identifiera förbättringsområden.

Då våra kunder är stora till medelstora bolag inom både tjänste- och produktindustrin, därav många med internationell verksamhet, får du som konsult en bred och spännande vardag. Som konsult förväntas du arbeta självständigt, kan komma med förslag till förbättringar och effektivisera uppföljningen av ett specifikt affärsområde. Har du dessutom en snabb tillgänglighet för att påbörja ett konsultuppdrag ser vi det som ett stort plus.

Ansvarsområden i rollen som Business controller
  • Ta fram budget-, prognosunderlag, kostnadsuppföljningar och ekonomiska analyser
  • Upprätta ekonomiska rapporter till ledning och styrelse
  • Utveckla och effektivisera processer och rutiner inom ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • Utveckla rapportering och nyckeltal
  • Stöd till affärsområdeschefer, ledningsgrupp och VD
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med utbildning inom ekonomi som har ca 3-5 års erfarenhet av praktisk erfarenhet inom controlling. Du är flytande i både svenska och engelska samt är en kvalificerad Excelanvändare. Bred erfarenhet av olika affärssystem är mycket meriterande. Är du tillgänglig med kort varsel ser vi det som positivt.

Personliga egenskaper

För att trivas i konsultrollen tror vi att det är viktigt att du har en utvecklad känsla för affären och verksamheten, att du har en god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet samt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade uppgifter. Du har en utpräglad analytisk förmåga, ett eget driv och är en person som får energi av att möta nya människor. Vidare tycker du om att arbeta mot deadlines och har god kommunikativ förmåga.

Placeringsort: Göteborg

Om Meritmind

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015 och 2016.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Eva Leinemar på 0708-24 12 20. . Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är sökbar så läge denna annons är publicerad.

Välkommen med din ansökan!

Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, produktionscontroller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga