Meritmind AB · Publicerad 29 nov

Arbetar du idag som redovisningsekonom eller som redovisningsansvarig och är nyfiken på att se nya spännande branscher och företag? Meritmind söker nu dig som vill arbeta som konsult ute hos vår kund med ett uppdrag som startar under november och pågår 18 månader framåt. För rätt person finns det stora möjligheter att uppdraget kan leda till en fast anställning. I rollen som redovisningskonsult hos vår kund är du en del av group finance och sitter på huvudkontoret i Göteborg. Vår kund verkar i en internationell miljö så du kommer vara en del av ett mångsidigt team med spännande utmaningar. Du kommer att vara i kontinuerlig kontakt med såväl ledningsgruppen som de över 100 dotterbolag som ingår i koncernen.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Delta i månads-, kvartals och årsbokslut för koncernen och affärsområdena
  • Konsolidering
  • Förbereda ekonomiska analyser till koncernledningen
  • Ansvara för och arbeta med koncernens rapportering och konsolidering
  • Löpande redovisning
  • Arbeta med och ansvara för årsbokslut, årsredovisningar och bolagsdeklarationer
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen genom att kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomiprocesserna
  • Ad-hoc arbete med att utveckla redovisningsprocesser och strukturer
Kvalifikationer och erfarenheter

Vi söker dig med utbildning inom ekonomi som har ca 3-5 års erfarenhet av praktisk redovisning. Du är flytande i både svenska och engelska samt är väl bevandrad i de olika programmen inom MS Office. Det är meriterande om du har erfarenhet av att tidigare arbeta med revision och i större globala företag. Det är ett krav med erfarenhet av IFRS och finansiell rapportering Har du grundläggande erfarenhet av rapportering samt bred erfarenhet av olika affärssystem är det mycket meriterande. Om du har en snabb tillgänglighet, ser vi det som ett stort plus.

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen som redovisningskonsult hos vår kund bör du vara analytisk och affärsorienterad samt bli stimulerad av att möta nya miljöer och individer. Som person är du en prestigelös problemlösare som kontinuerligt söker förbättringsprocesser inom organisationen. Du bör snabbt kunna sätta dig in i mer komplicerade arbetsuppgifter och skaffa ett helikopterperspektiv på de problem du ställs inför. Vidare är du proaktiv och kan väl planera samt organisera ditt arbete inför deadlines.

Placeringsort: Göteborg

Om Meritmind

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 225 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby Snabbväxare på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och koncernchef, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till Årets företagerska under Beautiful Business Award 2011, till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer (2014 och 2015) samt nominerad till Alla tiders entreprenör av Svenska Dagbladet (2014).

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Eva Leinemar på 0708-24 12 20. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är sökbar så läge denna annons är publicerad.

Välkommen med din ansökan!

Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningschef, redovisningsspecialist, finansiell controller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga